Pixabay.com

Klassieker keert terug: Amstelveense kerstloop op maandag 26 december

Amstelveen - Na twee jaren afwezigheid vanwege corona kan de Amstelveense kerstloop dit jaar toch weer van start gaan. De 26e Kerstloop wordt gehouden op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) met start en finish in het dorp Bovenkerk. 

Het sportieve evenement wordt als vanouds georganiseerd door de verenigingen AV Startbaan en RODA Conditie. Ook dit jaar verleent de gemeente Amstelveen weer alle medewerking om de loop zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

Afstanden

Er kan gekozen worden uit drie routes door het Amsterdamse Bos. Een korte van 2,5 kilometer. Een middellange route van 5 kilometer en een lange route van 10 kilometer. De start en finish zijn in de Vierlingsbeeklaan. Op de dag zelf kan men nog inschrijven in het clubgebouw van RODA aan de Noorddammerweg. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het sportcomplex, waar ook  omgekleed en gedoucht kan worden.  De eerste start is om 11 uur.

KLIK HIER VOOR MEER INFO & INSCHRIJVEN

Klassieker

De loop, die al bijna tot de klassiekers gerekend mag worden, is een samenwerking van twee Amstelveense sportverenigingen. Een stoet van vrijwilligers in het dorp Bovenkerk en in het bos zorgen ervoor, dat de deelnemers goed begeleid worden. De organisatie is gestroomlijnd door de komst van nieuwe elektronische registratie. Deelnemers ontvangen een startnummer, waarin een chip verwerkt is, dat zorgt voor snelle, betrouwbare tijdmeting. Het systeem kon worden ingevoerd dankzij de nieuwe hoofdsponsor, schoonmaakbedrijf ASKO. Daarnaast sponsoren weer tal van bekende Amstelveense bedrijven.

Voorinschrijven aangeraden

Om grote drukte te voorkomen wordt gevraagd om vooraf in te schrijven. Het is makkelijk en goedkoper. Voorinschrijven kan tot 20 december via inschrijven. Inschrijven op de dag zelf kan in het clubgebouw van RODA’23. Er kan alleen met gepast geld betaald worden of een QR code scan op de mobiele telefoon. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.