Pixabay.com

Klassieker keert terug: Amstelveense kerstloop op maandag 26 december

Amstelveen - Na twee jaren afwezigheid vanwege corona kan de Amstelveense kerstloop dit jaar toch weer van start gaan. De 26e Kerstloop wordt gehouden op maandag 26 december (Tweede Kerstdag) met start en finish in het dorp Bovenkerk. 

Het sportieve evenement wordt als vanouds georganiseerd door de verenigingen AV Startbaan en RODA Conditie. Ook dit jaar verleent de gemeente Amstelveen weer alle medewerking om de loop zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

Afstanden

Er kan gekozen worden uit drie routes door het Amsterdamse Bos. Een korte van 2,5 kilometer. Een middellange route van 5 kilometer en een lange route van 10 kilometer. De start en finish zijn in de Vierlingsbeeklaan. Op de dag zelf kan men nog inschrijven in het clubgebouw van RODA aan de Noorddammerweg. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het sportcomplex, waar ook  omgekleed en gedoucht kan worden.  De eerste start is om 11 uur.

KLIK HIER VOOR MEER INFO & INSCHRIJVEN

Klassieker

De loop, die al bijna tot de klassiekers gerekend mag worden, is een samenwerking van twee Amstelveense sportverenigingen. Een stoet van vrijwilligers in het dorp Bovenkerk en in het bos zorgen ervoor, dat de deelnemers goed begeleid worden. De organisatie is gestroomlijnd door de komst van nieuwe elektronische registratie. Deelnemers ontvangen een startnummer, waarin een chip verwerkt is, dat zorgt voor snelle, betrouwbare tijdmeting. Het systeem kon worden ingevoerd dankzij de nieuwe hoofdsponsor, schoonmaakbedrijf ASKO. Daarnaast sponsoren weer tal van bekende Amstelveense bedrijven.

Voorinschrijven aangeraden

Om grote drukte te voorkomen wordt gevraagd om vooraf in te schrijven. Het is makkelijk en goedkoper. Voorinschrijven kan tot 20 december via inschrijven. Inschrijven op de dag zelf kan in het clubgebouw van RODA’23. Er kan alleen met gepast geld betaald worden of een QR code scan op de mobiele telefoon. 


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.