Kleine zaal Schouwburg Amstelveen krijgt 75.000 euro subsidie

Kleine zaal Schouwburg Amstelveen krijgt 75.000 euro subsidie Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - De gemeente verleent 75.000 euro subsidie aan de Schouwburg Amstelveen voor een aanpassing aan de kleine zaal. De huidige kettingtakels, waarmee toneelonderdelen worden gehesen, zijn afgekeurd en moeten vervangen worden.


- Lees verder onder deze advertentie -

In plaats van kettingtakels krijgt de kleine zaal nu een zogenoemde trekkenwand. “We zijn trots op onze schouwburg,” zegt wethouder Herbert Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. “Veel inwoners, maar ook bezoekers van buiten gaan hier naar het theater. Deze subsidie is een belangrijke en noodzakelijke aanpassing aan de kleine zaal. Niet alleen voor de kwaliteit van de voorstellingen maar ook voor de veiligheid van de medewerkers.”

Bezoekersaantallen

Een trekkenwand is veiliger, efficiënter, voldoet aan de ARBO eisen en geeft meer kwaliteit aan de voorstelling. Daarom werken andere theaters anno 2019 al met een dergelijke hijsinstallatie. Bijvoorbeeld Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Maar ook de grote zaal van de schouwburg in Amstelveen heeft er al één.

De schouwburg is een van de best bezochte culturele instellingen van Amstelveen. In 2018 bezochten 10.865 bezoekers 94 voorstellingen in de kleine zaal en 60.977 bezoekers 142 voorstellingen in de grote zaal. De filmzaal trok in 2018 ruim 30.000 bezoekers bij 933 films.

Budget

Een deel van het geld voor de trekkenwand is afkomstig uit het onderhoudsbudget van de afdeling Vastgoed. Dit budget is daarentegen niet toereikend. Daarom komt de 75.000 euro uit de in 2006 door de Amstelveense gemeenteraad vastgestelde reserve. Hiermee kunnen culturele instellingen aanpassingen aan gebouwen bekostigen om de kwaliteit van de diensten en het uitbreiden van de mogelijkheden te realiseren.


Reacties