Gemeente Amstelveen

Kleine zaal Schouwburg Amstelveen krijgt 75.000 euro subsidie

Amstelveen - De gemeente verleent 75.000 euro subsidie aan de Schouwburg Amstelveen voor een aanpassing aan de kleine zaal. De huidige kettingtakels, waarmee toneelonderdelen worden gehesen, zijn afgekeurd en moeten vervangen worden.

In plaats van kettingtakels krijgt de kleine zaal nu een zogenoemde trekkenwand. “We zijn trots op onze schouwburg,” zegt wethouder Herbert Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. “Veel inwoners, maar ook bezoekers van buiten gaan hier naar het theater. Deze subsidie is een belangrijke en noodzakelijke aanpassing aan de kleine zaal. Niet alleen voor de kwaliteit van de voorstellingen maar ook voor de veiligheid van de medewerkers.”

Bezoekersaantallen

Een trekkenwand is veiliger, efficiënter, voldoet aan de ARBO eisen en geeft meer kwaliteit aan de voorstelling. Daarom werken andere theaters anno 2019 al met een dergelijke hijsinstallatie. Bijvoorbeeld Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Maar ook de grote zaal van de schouwburg in Amstelveen heeft er al één.

De schouwburg is een van de best bezochte culturele instellingen van Amstelveen. In 2018 bezochten 10.865 bezoekers 94 voorstellingen in de kleine zaal en 60.977 bezoekers 142 voorstellingen in de grote zaal. De filmzaal trok in 2018 ruim 30.000 bezoekers bij 933 films.

Budget

Een deel van het geld voor de trekkenwand is afkomstig uit het onderhoudsbudget van de afdeling Vastgoed. Dit budget is daarentegen niet toereikend. Daarom komt de 75.000 euro uit de in 2006 door de Amstelveense gemeenteraad vastgestelde reserve. Hiermee kunnen culturele instellingen aanpassingen aan gebouwen bekostigen om de kwaliteit van de diensten en het uitbreiden van de mogelijkheden te realiseren.


Meer nieuws

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).