KLM viert 100-jarig bestaan: ook een Amstelveens feestje

KLM viert 100-jarig bestaan: ook een Amstelveens feestje

Amstelveen – KLM viert vandaag, 7 oktober 2019, het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Dat is voor veel Amstelveners een feest der herkenning.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het hoofdkantoor van KLM is al meer dan 40 jaar gevestigd in Amstelveen, ook al vertrekt de luchtvaartmaatschappij in 2024 naar een nieuw kantoorgebouw op Schiphol. Veel Amstelveners werken of hebben gewerkt bij de nationale luchtvaarttrots en voelen zich onderdeel van een grote blauwe familie.

Gemeentebestuur Amstelveen viert mee

Ook een afvaardiging van het Amstelveense gemeentebestuur, onder wie burgemeester Tjapko Poppens en wethouders Floor Gordon en Herbert Raat (hieronder op de foto met o.a. oud-burgemeester Jan van Zanen), is bij de feestelijkheden aanwezig.

100e KLM Huisje

Ook is op het feest bekend gemaakt dat het Koninklijk Paleis Huis ten Bosch in Den Haag het honderdste huisje in Delfts blauw wordt van KLM. Sinds de jaren 50 geeft KLM elke passagier in de World Business Class een Delfts blauw miniatuur van een karakteristiek Hollands huisje. Door de jaren heen zijn de Delfts blauwe huisjes zeer gewilde verzamelobjecten geworden waarin een levendige ruilhandel bestaat.

Feest  voor KLM

Zowel voor klanten als de relaties en medewerkers van KLM is het feest: afgelopen weekend waren medewerkers met familieleden al uitgenodigd en werd de nieuwe dreamliner gepresenteerd. Het blijft feest want ook aankomend weekend is gereserveerd voor alle KLM’ers met familieleden om de KLM100 Experience te bezoeken.

Wethouders Herbert Raat en Floor Gordon met Frank Houben van KLM (m).

Dreamliner
Afgelopen weekend werd de  B787-10 dreamliner gepresenteerd aan de medewerkers van KLM. Met de komst van de nieuwste Dreamliner zet KLM weer een belangrijke stap op weg naar een duurzamere vloot. De Boeing 787-10 heeft, net als de 787-9, motoren die efficiënter zijn dan die van vergelijkbare toestellen. 


Reacties