VTF, Vivian Tusveld
112

Klopjacht na schietpartij in Westwijk Amstelveen

Amstelveen -  Aan de Grote Wielen in Amstelveen Westwijk heeft zaterdagmiddag een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 55-jarige man en zijn 17-jarige dochter (licht-)gewond zijn geraakt.  

De politie startte direct na de schietpartij een klopjacht, met onder andere een heli in de lucht, maar zonder resultaat. In Westwijk wemelde het vlak na het schietincident van de sirenes. Eveneens werd een traumaheli opgeroepen. Er zou geschoten zijn met een automatisch wapen. De schietpartij vond rond 12.00 uur zaterdag plaats. 

Explosieven

Na de schietpartij waren er vermoedens dat er ook explosieven in de buurt lagen; het Team Explosieven Verkenning (TEV) deed onderzoek, waarbij de omgeving werd afgezet. Onder andere werd onder geparkeerde auto's gezocht, maar uiteindelijk werden geen explosieven gevonden.

Lees ook: 'Amstelveense schietpartij liquidatiepoging in criminele circuit'

Slachtoffers  

De twee slachtoffers raakten gewond, maar verkeerden niet in levensgevaar. Zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie sprak in een bericht op Twitter al snel van lichtgewonde slachtoffers. Getuigen meldden vrij snel dat de slachtoffers vader en dochter zouden zijn; de politie heeft dat later op de dag bevestigd.

Onderzoek

Loco-burgemeester Herbert Raat kwam spoedig ter plaatse vanwege de ernst van het incident. Hij sprak van een zeer ernstige situatie, maar kon geen uitspraken doen over de toedracht of de slachtoffers, omdat het onderzoek volop loopt. Wel laat hij weten dat het incident heel hoog wordt opgenomen. 'Op klaarlichte dag, midden in een woonwijk. Dat is echt ongehoord en hakt in op het veiligheidsgevoel in Amstelveen', zegt de geschrokken wethouder. Raat prijst de hulpdiensten, waaronder politie, die zeer snel in grote getale ter plaatse waren en zich tot het uiterste inspannen. 

Twee daders

De politie sprak enkele uren na de schietpartij van 2 daders, die vermoedelijk per auto de woonwijk uit zijn gevlucht. De politie komt graag in contact met mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord in de buurt van de Grote Wielen. De politie verneemt dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Onderste 4 foto's: Davey Photography, Davey Baas. Bovenste foto: VTF, Vivian Tusveld


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:26

'Energietransitie vergt grootse inspanning van Amstelveen'

Amstelveen - Voor het vijfde jaar op rij heeft de gemeente de balans opgemaakt hoe duurzaam Amstelveen is wat betreft de onderwerpen energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. Die balans is nodig om te bekijken of de gemeente zich voldoende inzet, de middelen goed worden besteed en waar de focus het komend jaar op ligt. Het thema Energietransitie (de overgang naar schone energie) vergt grootse inspanning van de gemeente. De gemeenteraad krijgt het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptie, ofwel PLECK 5.0. voorgelegd.

Algemeen gisteren 13:36

Aanleg rotondes Oranjebaan vertraagd door gestegen kosten

Amstelveen - De aanleg van de twee rotondes op de Oranjebaan die in oktober 2023 zou beginnen, is voor onbepaalde tijd vertraagd. Oorzaken zijn de sterk gestegen kosten van personeel en bouwmaterialen in het afgelopen jaar en aanvullende bereikbaarheidsmaatregelen in combinatie met een langere looptijd van het project. Hierdoor overschrijden de kosten het door de gemeenteraad gereserveerde budget met ruim een miljoen euro.

Algemeen gisteren 10:28

Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon bij Groenraad Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen week werd de Groenraad Amstelveen verrast met een bezoek van wethouder Floor Gordon, ter gelegenheid van de officiële installatie van haar nieuwste leden. Wethouder Gordon sprak tijdens haar bezoek haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, gezien het belang van groen voor een gezonde en aangename leefomgeving.

Algemeen 27 sep. 2023 14:11

Introductiecursus Latin & Ballroom bij Dansschool Mittelmeijer

Amstelveen - Altijd al eens danslessen willen volgen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Aanstaande vrijdag en zondag starten op dansschool Mittelmeijer beginnerslessen Latin & Ballroom. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en de introductiecursus laat jou in vier lessen ontdekken of jouw hart ligt bij dansstijlen als Cha-cha-cha, Jive en Samba.