VTF, Vivian Tusveld
112

Klopjacht na schietpartij in Westwijk Amstelveen

Amstelveen -  Aan de Grote Wielen in Amstelveen Westwijk heeft zaterdagmiddag een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 55-jarige man en zijn 17-jarige dochter (licht-)gewond zijn geraakt.  

De politie startte direct na de schietpartij een klopjacht, met onder andere een heli in de lucht, maar zonder resultaat. In Westwijk wemelde het vlak na het schietincident van de sirenes. Eveneens werd een traumaheli opgeroepen. Er zou geschoten zijn met een automatisch wapen. De schietpartij vond rond 12.00 uur zaterdag plaats. 

Explosieven

Na de schietpartij waren er vermoedens dat er ook explosieven in de buurt lagen; het Team Explosieven Verkenning (TEV) deed onderzoek, waarbij de omgeving werd afgezet. Onder andere werd onder geparkeerde auto's gezocht, maar uiteindelijk werden geen explosieven gevonden.

Lees ook: 'Amstelveense schietpartij liquidatiepoging in criminele circuit'

Slachtoffers  

De twee slachtoffers raakten gewond, maar verkeerden niet in levensgevaar. Zij zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie sprak in een bericht op Twitter al snel van lichtgewonde slachtoffers. Getuigen meldden vrij snel dat de slachtoffers vader en dochter zouden zijn; de politie heeft dat later op de dag bevestigd.

Onderzoek

Loco-burgemeester Herbert Raat kwam spoedig ter plaatse vanwege de ernst van het incident. Hij sprak van een zeer ernstige situatie, maar kon geen uitspraken doen over de toedracht of de slachtoffers, omdat het onderzoek volop loopt. Wel laat hij weten dat het incident heel hoog wordt opgenomen. 'Op klaarlichte dag, midden in een woonwijk. Dat is echt ongehoord en hakt in op het veiligheidsgevoel in Amstelveen', zegt de geschrokken wethouder. Raat prijst de hulpdiensten, waaronder politie, die zeer snel in grote getale ter plaatse waren en zich tot het uiterste inspannen. 

Twee daders

De politie sprak enkele uren na de schietpartij van 2 daders, die vermoedelijk per auto de woonwijk uit zijn gevlucht. De politie komt graag in contact met mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord in de buurt van de Grote Wielen. De politie verneemt dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Onderste 4 foto's: Davey Photography, Davey Baas. Bovenste foto: VTF, Vivian Tusveld


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.