AmstelveenZ

Knooppunt Ouderkerkerlaan gaat op de schop; verkeershinder

Amstelveen - Het knooppunt Ouderkerkerlaan in Amstelveen gaat de komende maanden op de schop. De voorbereidende werkzaamheden starten 1 juli: om deze goed en veilig uit te kunnen voeren, zullen delen van rijbanen en afritten rond het knooppunt worden afgesloten.

Het viaduct moet worden verbreed, voor de doorstroming van het verkeer en vanwege de aankomende werkzaamheden aan de A9.  

Werkterreinen

De voorbereidende werkzaamheden starten maandag 1 juli en vinden plaats op doordeweekse dagen tussen 07.00 uur en 18.00 uur. De voorbereidingen lopen door in augustus. De aannemer richt aan weerszijden van het viaduct Ouderkerkerlaan werkterreinen in. Dit gebeurt tussen de Beneluxbaan en de afritten van het viaduct. Omwonenden zijn hierover door de aannemer geïnformeerd.

Verwijderen en herplanten bomen en bosplantsoen

Het is onvermijdelijk dat er voor dit project bomen en bosplantsoen worden verwijderd. Eind 2020 worden de groenstroken opnieuw ingericht en nieuwe bomen geplant ter compensatie van het verwijderde groen.

wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD): 'De verkeersdruk op het knooppunt Ouderkerkerlaan neemt steeds verder toe. Dit zal zeker zo zijn tijdens de werkzaamheden aan de A9. Ook is het een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer. We gaan er voor zorgen dat het autoverkeer beter doorstroomt en het fietsverkeer niet meer de op- en afrit van de Beneluxbaan hoeft te kruisen. Ook komen er meer fietsenstallingen. Bovendien wordt overstappen tussen tram en bus makkelijker'.

Er wordt een fietstunnel aangelegd ten zuidoosten van het viaduct, zodat fietsers het knooppunt veiliger kunnen passeren. In juli begint de aannemer met de eerste werkzaamheden.

A9

Het knooppunt Ouderkerkerlaan is één van de verkeerspunten in het zogenoemde ‘onderliggende wegennet’ van Amstelveen, die worden aangepakt in aanloop naar de verbreding van de A9.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.