Rechts de tijdelijke fietsbrug over de A9, links de oude brug die zal worden gesloopt. [Beeld: AmstelveenZ]

Kom per fiets alles te weten over het A9-project Amstelveen: fietsexcursies langs bouwgebied

Amstelveen - Rijkswaterstaat en gemeente Amstelveen organiseren deze zomer een aantal fietsexcursies in de omgeving van Rijksweg A9, die momenteel vol in verbouwing is. Deelnemers komen van alles te weten over het omvangrijke en uitdagende inftrastructurele project.

Er is veel te zien én te vertellen over de bouwwerkzaamheden, bijvoorbeeld over de technische uitdagingen van de bouw van de verdiepte ligging, de aanleg van de tijdelijke extra rijstroken (bypass) bij en natuurlijk hoe de snelweg verbreed en deels verdiept wordt aangelegd terwijl de weg open blijft.

De rondleiding duren ongeveer 2,5 uur en starten in het bezoekerscentrum Amstelveen Inzicht aan het Stadsplein 103 in Amstelveen (boven boekhandel Venstra en de bibliotheek).

Na een korte presentatie over de A9 en de werkzaamheden worden deelnemers rondgeleid langs het bouwgebied. Deelnemers dienen op hun eigen fiets te komen.  Aanmelden voor 1 van de rondleidingen kan via het online bezoekerscentrum via deze link [klik hier].


Meer nieuws

112 gisteren 10:18

Nachtelijke schuurbrand in Aalsmeer vermoedelijk door gloeiende BBQ-kolen

Aalsmeer - In de Karperstraat in Aalsmeer is afgelopen nacht een bewoner gewond geraakt door een schuurbrand die vermoedelijk is ontstaan door gloeiende restanten houtskool van een barbeque. De brandweer attendeert naar aanleiding van het incident mensen op het belang van veilig barbecuën.

Amstelveen van voorheen 1 aug. 2021 21:10

Amstelveen van voorheen (258)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 258 een foto uit 1947 van de Annakerk met daarnaast de Burgemeester Colijnweg.