Komst Pathé-bioscoop naar Amstelveen stap dichterbij

AMSTELVEEN - In maart volgend jaar moet er een concreet voorstel liggen voor de realisatie van een Pathé-bioscoop achter de cultuurstrip in het Amstelveense Stadshart. Samen met Pathé kijkt het Amstelveense college van B en W nu naar de mogelijkheden. 

Het college heeft opdracht gegeven om een bioscoop mogelijk te maken in het stadscentrum. “We voeren al lange tijd constructieve gesprekken met Pathé. Nu is het tijd voor een volgende stap”, zegt wethouder Herbert Raat (Stadshart en Cultuur). “Het is tijd dat er meer duidelijkheid komt voor de Amstelveners.”

De wethouder is van mening dat een stad met bijna 90.000 inwoners toe is aan een bioscoop waar de nieuwste films te zien zijn. Nu moeten Amstelveense kinderen en hun ouders nog uitwijken naar de ArenA Boulevard in Amsterdam-Zuidoost. Datzelfde geldt voor kinderen uit Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel. Bovendien is het een trekpleister voor het Stadshart en zorgt een bioscoop ook ’s avonds voor levendigheid in het centrum.

Eerdere plannen voor een bioscoop boven de bibliotheek aan het Stadsplein sneuvelden, omdat de architect van het gebouw geen aanpassingen in het ontwerp toeliet. De komst van een bioscoop maakt onderdeel uit van een groter plan om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken moeten elkaar meer gaan versterken. Andere plannen zijn een overdekt versplein en uitbreiding van terrassen.


Meer nieuws

Winkels vandaag 15:26

Massaal in de rij voor mini-Zwijntje: razendsnel uitverkocht

Amstelveen - Bij de receptie van winkelcentrum Stadshart Amstelveen in het Binnenhof vormde zich vanmiddag een lange rij nadat een gelimiteerde oplage van een mini-versie van het populaire Amstelveense beeld Het Zwijntje in de verkoop ging.

Winkels vandaag 14:08

Olcay Gulsen in zee met De Kapper in het Oude Dorp

Amstelveen - De bekende tv-personality en ondernemer Olcay Gulsen was gisteren bij De Kapper in het Oude Dorp van Amstelveen: De Kapper is partner geworden van Olcay Gulsen Beauty.

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - [Update: Het beeldje is inmiddels uitverkocht: er komt nog 1 verkoopmoment op woensdag 15 juli] De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.