Komst Pathé-bioscoop naar Amstelveen stap dichterbij

Komst Pathé-bioscoop naar Amstelveen stap dichterbij

AMSTELVEEN - In maart volgend jaar moet er een concreet voorstel liggen voor de realisatie van een Pathé-bioscoop achter de cultuurstrip in het Amstelveense Stadshart. Samen met Pathé kijkt het Amstelveense college van B en W nu naar de mogelijkheden. 

Het college heeft opdracht gegeven om een bioscoop mogelijk te maken in het stadscentrum. “We voeren al lange tijd constructieve gesprekken met Pathé. Nu is het tijd voor een volgende stap”, zegt wethouder Herbert Raat (Stadshart en Cultuur). “Het is tijd dat er meer duidelijkheid komt voor de Amstelveners.”

De wethouder is van mening dat een stad met bijna 90.000 inwoners toe is aan een bioscoop waar de nieuwste films te zien zijn. Nu moeten Amstelveense kinderen en hun ouders nog uitwijken naar de ArenA Boulevard in Amsterdam-Zuidoost. Datzelfde geldt voor kinderen uit Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel. Bovendien is het een trekpleister voor het Stadshart en zorgt een bioscoop ook ’s avonds voor levendigheid in het centrum.

Eerdere plannen voor een bioscoop boven de bibliotheek aan het Stadsplein sneuvelden, omdat de architect van het gebouw geen aanpassingen in het ontwerp toeliet. De komst van een bioscoop maakt onderdeel uit van een groter plan om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken moeten elkaar meer gaan versterken. Andere plannen zijn een overdekt versplein en uitbreiding van terrassen.


Reacties