De Amsterdamseweg: hotspot No1. tijdens Koningsdag in Amstelveen. AmstelveenZ

Koningsdag Amstelveen: waanzinnige drukte

AMSTELVEEN - Amstelveen is mede dankzij  verrassend goede weersomstandigheden massaal uitgelopen om Koningsdag te vieren.

Het epicentrum van de oranjeviering bevindt zich traditiegetrouw rond de Amsterdamseweg, Molenweg en het Oude Dorp, waar duizenden mensen de vrijmarkten bezoeken. Ook de vrijmarkten in Westwijk, Middenhoven en Elsrijk worden uiststekend bezocht.

Podia
Aan het eind van de middag wordt grote drukte verwacht rond de podia aan de Amsterdamseweg (voor Hotel Bar Abina) en in het Oude Dorp (voor Grand Café 't Oude Dorp).

Op de foto
Grote drukte op de Amsterdamseweg tijdens Koningsdag 2015 in Amstelveen. Kijk voor meer foto's op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/Amstelveenz


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.