Lasershow op Stadsplein (Archief BS)

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Lasershow Koningsnacht
Op vrijdag 26 april vindt de aftrap plaats op het Stadsplein van 18.00 tot 23.30 uur. Amstelveen Oranje en de horeca van het Stadsplein organiseren dan Koningsnacht: een bruisend feest met een spetterende lasershow, diverse muzikale optredens en feestelijke activiteiten voor alle leeftijden.

Koninsgdag diverse activiteiten
Op Koningsdag organiseert Amstelveen Oranje op verschillende locaties muziekoptredens bij verzorgingstehuizen en wijkcentra en deelt tompouces uit bij verpleeg- en verzorgingstehuizen. Kijk voor het volledige programma en de locaties van de vrijmarkten op:  www,amstelveenoranje.nl

'Vier Koningsdag leuk, gezellig en veilig'
Koningsmarkt Burgemeester Tjapko Poppens.jpg

De meeste festiviteiten vinden plaats op de Amsterdamseweg en in het Oude Dorp. Om ervoor te zorgen dat Koningsdag plezierig en veilig verloopt, geldt een aantal spelregels. Het gebied van de vrijmarkt is die dag afgesloten voor autoverkeer. Drukte en gezelligheid horen bij Koningsdag. Mocht het festiviteitengebied te druk worden, kunnen er veiligheidsmaatregelen ingezet worden zoals het beperken van toegang tot het gebied en de oproep ‘vol = vol’.

Autovrij genieten
Delen van de wijken Oude Dorp, Patrimonium, Keizer Karelpark west en Elsrijk worden tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Tussen 06.00 - 22.00 uur is het verboden om met voertuigen te rijden op de volgende wegen: Amsterdamseweg, Stationsstraat, Dorpsstraat, deel Graaf Aelbrechtlaan, Molenweg, de Burgemeester A. Colijnweg tussen Dorpsstraat en Laan Nieuwer- Amstel. Het festiviteitengebied wordt afgezet met hekken en bewaakt door verkeersregelaars. 

Bereikbaarheid en afsluitingen
Inwoners van diverse gebieden kunnen op 27 april geen bezoek per auto ontvangen. Er kunnen geen taxi’s het gebied in en er worden geen ontheffingen verleend. Mocht het echt noodzakelijk zijn het gebied te verlaten per auto, dan is dit mogelijk aan de noordzijde via de Emmakade, ten westen van de Amsterdamseweg via de Oude Karselaan en ten oosten van de Museumspoorlijn via de Keizer Karelweg. Zie kaart.

Kom te voet of met de fiets
Laat de auto en scooter thuis en kom zoveel mogelijk lopend naar de festiviteiten. Voor mensen met een beperking worden uitzonderingen gemaakt. Komt u met de fiets? Er zijn speciale fietsenstallingen bij: de Jan Benninghstraat en de parkeerterreinen bij Du Monde, het Kazernepad/KKC en Sporting Martinus. 

Toch met de auto?  Volg de aanwijzingen op de borden voor parkeermogelijkheden, waaronder het Amsterdamse Bos bij de hockeyvelden, de parkeerplaats naast het Raadhuis, parkeerplaats Doorweg en de Q-park garages in het Stadshart. Houd rekening met drukte; een parkeerplaats kan vol zijn. Parkeer alleen op plaatsen waar het is toegestaan. De hulpdiensten moeten overal vrije doorgang hebben.

Spelregels vrijmarkten
Een gezellige vrijmarkt voor iedereen: Denk aan de regels, zoals het verbod op versterkte muziek en verkoop van etenswaren en alcohol zonder vergunning. Ook mag uit veiligheidsoogpunt niet verkocht worden op de weg en vluchtheuvels, het viaduct over de A9 en de Dorpsstraat tussen de Stationsweg en het Dorpsplein. Alle regels voor de vrijmarkt staan op: www.amstelveenoranje.nl


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.