Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Bestuurslid Stichting Beschermers Amstelland

Renkse Peters zette zich onder meer als bestuurslid van Stichting Beschermers Amstelland in voor het behoud van het Amstelland als een toegankelijk agrarisch en cultuurhistorisch landschap met behoud van de natuur en de weidevogelgebieden. Al vroeg zag zij de dilemma’s van het agrarisch landschap en het belang om overheden, instanties en het grote publiek daarvan bewust te maken. Zij slaagde erin om voor dat doel partijen bij elkaar te brengen en te laten samenwerken. Belangrijk resultaat van die samenwerking was het manifest ‘wij staan voor Amstelland’ dat 16 organisaties in 2017 ondertekenden.

Amstellanddag

Daarnaast is Renske Peters al jaar en dag de drijvende kracht achter de organisatie van de Amstellanddag waarop diverse organisaties in het Amstelland hun deuren openen voor het publiek. De kracht van Peters is dat zij de verschillende belangen en mensen in het gebied met elkaar weet te verbinden. Daarbij is zij iemand die met haar enorm werklust en dadendrang ideeën omzet in acties en allerlei projecten leidde. Ze zette zich niet alleen in voor duurzame boerenbedrijven, maar ook voor het behoud van tuinencomplex Amstelglorie en het beperken van de bomenkap rond de A9. Ook dacht zij kritisch maar constructief mee met de gemeente met de plannen voor het buitengebied.   

Peters wordt omschreven als een bevlogen en gedreven bestuurder met een scherpe blik. Recht door zee, vriendelijk maar altijd ‘to the point’ streed zij voor haar doel: bescherming en behoud van het mooie Amstelland. 

Renske Peters is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.