Koninklijke Onderscheiding voor Edwin Barentsen: 'Een man met een maatschappelijk hart zo groot als de Urbanuskerk zelf'

Amstelveen - Voor zijn jarenlange inzet voor de Amstelveense en met name de Bovenkerkse samenleving heeft Edwin Barentsen vandaag uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een Koninklijke Onderscheiding gekregen.

Edwin Barentsen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  Barentsen is al jaren een actieve vrijwilliger bij Stichting Bovenkerk die zich inzet voor het welzijn van wijkbewoners en met allerlei activiteiten, zoals de ‘Warme Kamer’ en het ‘Kleurrijk Leven Café’, ontmoeting tussen bewoners stimuleert.

Parkinson

De diagnose Parkinson in 2014 was voor Barentsen geen reden om een stapje terug te doen. Hij werd een drijvende kracht achter de Parkinsonisme Vereniging Nederland en zette in dat kader het onderzoeksproject, de COPIED-studie op, met als resultaat het boek ‘Ommetjes door het Parkinsonbrein’. Verder geeft hij voorlichting en lanceerde hij een dansinitiatief voor mensen met bewegingsbeperkingen.

Maria Parochie Amstelland

Barentsen zet zich sinds de jaren 90 van de vorige eeuw ook vol overgave in voor de heilige Maria Parochie Amstelland. Hij was lector, werkte mee aan de gebeds- en oecumenische vieringen, verzorgde de communicatie en nog veel meer.

Groot hart

De burgemeester noemde Barentsen in zijn toespraak de spil en vliegende keep bij het samengaan van de Heilige Geestparochie en de Sint Urbanusparochie met alles wat daarbij kwam kijken. Ook stond de burgemeester stil bij de belangrijke rol die Barentsen speelde bij de wederopbouw van de St. Urbanuskerk na de brand in 2018, met name op het gebied van fondsenwerving en sponsoring. Burgemeester Poppens omschreef Barentsen als uitmuntende organisator en coördinator en een man met een maatschappelijk hart zo groot als de Urbanuskerk zelf.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.