Koninklijke onderscheiding voor oncologisch chirurg Dr. Frits van Coevorden

Amstelveen - Op vrijdag 13 september ontving Dr. Frits van Coevorden, oncologisch chirurg bij het Nederlands Kanker Instituut/Anthony van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI/AVL), uit handen van loco-burgemeester Herbert Raat een koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde bij zijn afscheid van het AVL, waar hij bijna 30 jaar als oncologisch chirurg werkte. 

Dr. van Coevorden is als medisch specialist van onschatbare waarde geweest voor het AVL, in het bijzonder op het gebied van sarcoomzorg en maag- en slokdarmkanker. Met name op het gebied van sarcoomzorg staat hij bekend als een van grootste experts in Nederland en internationaal. Als een van de eersten zag Dr. van Coevorden dat de zeldzame, complexe sarcoomtumoren het beste in specialistische ziekenhuizen, zoals het AVL, behandeld kunnen worden in een multidisciplinair team om tot de beste diagnose en behandeling voor patiënten te komen. De sarcoomzorg van het AVL heeft zich mede dankzij zijn inspanningen ontwikkeld tot een landelijk expertisecentrum.

Daarnaast was Dr. van Coevorden een van de grondleggers van een aantal Europese en Trans-Atlantische samenwerkingsverbanden op het gebied van sarcoomzorg. Deze samenwerkingsverbanden waren gericht op het delen van expertise maar resulteerden ook in nieuwe onderzoeken en projecten.  

Tegelijkertijd zette Dr. van Coevorden zich met hart en ziel in voor de beste patiëntenzorg. Hij wordt omschreven als kundige, bevlogen en betrokken arts met een groot hart voor zijn patiënten en het ziekenhuis. Hij zat in vele commissies en besturen, heeft een indrukwekkende lijst van publicaties op zijn naam staan en vele jonge chirurgen opgeleid. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.