Het huidige Hermann Wesselink College. Beeld gemeente Amstelveen

Kosten nieuwbouw HWC hoger dan verwacht

Amstelveen – De kosten voor de nieuwbouw van het Herman Wesselink College (HWC) vallen hoger uit dan verwacht. De gemeente Amstelveen is daarom gevraagd voor een extra financiële bijdrage zodat de start van de bouw komende zomer kan beginnen.

Het college van b en w laat vandaag in een brief aan de gemeenteraad weten dat de aanbesteding van de nieuwbouw hoger uitvalt dan het in 2016 beschikbaar gestelde budget van iets meer dan 17.5 miljoen euro. Dit heeft te maken met het programma van eisen dat wordt gesteld aan de bouw van het nieuwe duurzame en energie-neutrale schoolgebouw.

Budget

De Ceder groep, die verantwoordelijk is voor de bouw, laat weten dat de bouwkosten gedurende de afgelopen periode alleen maar zijn gestegen. Het gevolg hiervan is dat het budget wordt overschreden. De Ceder groep is er vervolgens in overleg met de aannemer in geslaagd om kosten te besparen. Desalniettemin wordt het budget nog steeds met een fors bedrag overschreden.

Volgens Ceder is het niet mogelijk om de klus opnieuw aan te besteden. Dit zou namelijk waarschijnlijk tot nog hogere kosten gaan leiden. Vervolgens heeft Ceder in mei een beroep gedaan op de gemeente om bij te springen.

Vertraging

De gemeente lijkt hier niet onwelwillend tegenover te staan. ‘De gemeente vindt goede schoolgebouwen belangrijk’, schrijft b en w in de brief aan de gemeenteraad. ‘De afgelopen jaren zijn vrijwel alle scholen in Amstelveen gehuisvest in nieuwe gebouwen. Ook het HWC is nodig aan nieuwbouw toe. Verdere vertraging van de nieuwbouw leidt tot negatieve effecten, zoals extra onderhoudskosten aan het oude gebouw en mogelijk extra kosten voor tijdelijke huisvesting van het groeiende leerlingenaantal.’

De gemeente laat verder weten dat er samen met Ceder wordt gezocht naar een oplossing voor de problemen. Het is de bedoeling dat b en w volgende week in een voorstel aan de gemeenteraad laat zien hoe de problemen kunnen worden opgelost.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.