KPMG

KPMG over regenboogverlichting: ‘Onze strijd voor inclusiviteit zit niet alleen aan de buitenkant’

Amstelveen - Ter gelegenheid van ‘International Day against Homophobia, Transphobia, and Biphobia' (IDAHOBIT) werd het herkenbare kantoorpand langs de A9 in Amstelveen een week lang verlicht in de regenboogkleuren. KPMG geeft tekst en uitleg: ‘Onze strijd voor inclusiviteit zit niet alleen aan de buitenkant.’

KPMG laat weten zich elke dag hard te maken voor diversiteit en inclusie. 'Met het motto 'Come as you are' als een van de belangrijkste pijlers, zet KPMG zich in om een omgeving te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn. Dat heeft intern geleid tot de oprichting van KPMG Pride in de jaren negentig, die de afgelopen jaren flinke stappen heeft gemaakt in hun professionalisering.'

Strijd

‘Onze strijd voor inclusiviteit zit niet alleen aan de buitenkant,’ laat Edwin Herrie, lid van de Raad van Bestuur en sponsor van KPMG Pride weten. ‘Wat we intern met onze bedrijfsvoering doen, is nog veel belangrijker.’ Sinds kort mag Herrie zich board-sponsor van KPMG Pride noemen: 'Zowel op werk als privé ben ik altijd een ally geweest voor de LHBTQI+-community. Ik was dan ook trots en vereerd toen de Pride board me vroeg of ik hun sponsor wilde zijn.'

IDAHOBIT

Vorige week op woensdag 17 mei, ter gelegenheid van IDAHOBIT, verwelkomde KPMG Nanoah Struik als spreker. Nanoah Struik bezocht het kantoor in Amstelveen om te praten over genderidentiteit en om hun ervaringen als non-binair persoon te delen. Dit event sluit aan bij een reeks andere events die de Pride board eerder heeft georganiseerd, zoals een lezing door Ellie Lust over haar werk voor Roze in Blauw, het politienetwerk voor LHBTQI+-community. Ook organiseert KPMG international elk jaar een Global Pride Summit en vinden er op lokaal niveau Pride-meetings plaats in verschillende steden waar KPMG kantoren heeft om inclusie en diversiteit verder onder de aandacht te brengen.

Meer dan events

Bij KPMG gaat inzet voor inclusie verder dan alleen het organiseren van evenementen. Het bedrijf heeft ook workshops georganiseerd met thema's als 'Waarom is LGBTQI+-inclusie belangrijk?', 'Word een ally’ en 'Inclusief taalgebruik'. Deze workshops zijn bedoeld om bewustwording en begrip te bevorderen en medewerkers te helpen bij het creëren van een inclusieve werkomgeving.

'We hebben laatst ook ons eerste externe event voor klanten georganiseerd,'vertelt Nanda Lensing (lid van de Pride board en initiatiefnemer van het idee om het pand te verlichten) met Joris Luyendijk als spreker. Dit evenement was bedoeld om bewustwording te vergroten en de dialoog over inclusie aan te gaan. Het event zat binnen no-time vol en het was een avond vol met openhartige gesprekken. ik ben heel trots dat we dat samen hebben kunnen realiseren.'

Workplace Pride

Als erkenning van de toewijding aan de LGBTQI+-community is KPMG ook lid van Workplace Pride en van de Pride Amsterdam Business Club,  om  zo samen te werken met andere bedrijven en organisaties om de belangen van de LHBTQI+-community te behartigen en diversiteit en inclusie op de werkvloer te bevorderen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.