Krakers mogen blijven van GroenLinks Amstelveen: 'Geen ontruiming'

Krakers mogen blijven van GroenLinks Amstelveen: 'Geen ontruiming' Foto: Het gekraakte pand in Uilenstede

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen wil niet dat gemeente Amstelveen overgaat tot ontruiming van het door de groep 'We Are Here' gekraakte pand in studentenwijk Uilenstede. 


- Lees verder onder deze advertentie -

De partij zegt graag te zien dat Amstelveen 'het Amsterdamse standpunt' aanneemt en niet ontruimd ten behoeve van leegstand.

Dat meldt de partij op Facebook, waarin het aangeeft dat GL-fractieleider Martin Kortekaas gehoor heeft gegeven aan een gespreksoproep van de We Are Here groep, die sinds dinsdag in Amstelveen, naast Uilenstede campus, een pand betrokken heeft.

'Samen met een aantal GroenLinksers heeft een gesprek plaatsgevonden om te horen wie deze mensen zijn en wat hun doel is. Het betreft een groep van rond de 25 personen, zij zoeken onderdak tot juli. Daarna is er mogelijk 24 uurs opvang in Amsterdam beschikbaar. Tot die tijd willen zij graag in verbinding staan met de buurt', meldt GroenLinks.

Bij het gesprek waren volgens GroenLInks ook twee studenten wonend op Uilenstede aanwezig, van wie een actief lid is van de bewonersvereniging. 'Fijn te horen dat er op Uilenstede positief gereageerd wordt op de groep en hulpmiddelen al aangevoerd worden. De groep We Are Here vraagt, ga de uitdaging aan en laat dit een mooi positief experiment zijn. Laat ons in verbinding komen met de buurt en activiteiten organiseren', aldus GroenLinks.

GroenLinks is de grootste oppositiepartij van Amstelveen. Het college van B en W (VVD, D66, PvdA) wil de krakers zo snel mogelijk zien vertrekken.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties