Het gekraakte pand in Uilenstede

Krakers mogen blijven van GroenLinks Amstelveen: 'Geen ontruiming'

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen wil niet dat gemeente Amstelveen overgaat tot ontruiming van het door de groep 'We Are Here' gekraakte pand in studentenwijk Uilenstede. 

De partij zegt graag te zien dat Amstelveen 'het Amsterdamse standpunt' aanneemt en niet ontruimd ten behoeve van leegstand.

Dat meldt de partij op Facebook, waarin het aangeeft dat GL-fractieleider Martin Kortekaas gehoor heeft gegeven aan een gespreksoproep van de We Are Here groep, die sinds dinsdag in Amstelveen, naast Uilenstede campus, een pand betrokken heeft.

'Samen met een aantal GroenLinksers heeft een gesprek plaatsgevonden om te horen wie deze mensen zijn en wat hun doel is. Het betreft een groep van rond de 25 personen, zij zoeken onderdak tot juli. Daarna is er mogelijk 24 uurs opvang in Amsterdam beschikbaar. Tot die tijd willen zij graag in verbinding staan met de buurt', meldt GroenLinks.

Bij het gesprek waren volgens GroenLInks ook twee studenten wonend op Uilenstede aanwezig, van wie een actief lid is van de bewonersvereniging. 'Fijn te horen dat er op Uilenstede positief gereageerd wordt op de groep en hulpmiddelen al aangevoerd worden. De groep We Are Here vraagt, ga de uitdaging aan en laat dit een mooi positief experiment zijn. Laat ons in verbinding komen met de buurt en activiteiten organiseren', aldus GroenLinks.

GroenLinks is de grootste oppositiepartij van Amstelveen. Het college van B en W (VVD, D66, PvdA) wil de krakers zo snel mogelijk zien vertrekken.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.