Krakersgroep We Are Here terug in Amstelveen

Krakersgroep We Are Here terug in Amstelveen Foto: VTF, Vivian Tusveld

Amstelveen - De krakersgroep We Are Here heeft opnieuw een leegstaand kantoorpand gekraakt in Amstelveen. Deze keer gaat het om een kantoorgebouw in Uilenstede.

De krakers zijn uitgeprocedeerde asielzoekers die al op meerdere plekken in de regio zijn neergestreken. Vorig jaar zorgde We Are Here voor ophef toen een kantoorpand aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan in Amstelveen werd gekraakt, waar ze moesten vertrekken.

De krakers zouden opnieuw met een grote groep zijn. Het pand in Uilenstede (nr. 475) stond al enige tijd leeg. Na de vorige kraakactie deed gemeente Amstelveen een brief uit aan eigenaren van leegstaande kantoorpanden in Amstelveen, met het advies anti-kraakbewoning toe te staan, om zo krakers te weren, maar daar heeft kennelijk niet iedereen gehoor aan gegeven.

De krakers werden eerder vandaag uit een kantoorpand aan het Bijlmerplein in Amsterdam gezet. In een brief die op Facebook circuleert wordt GroenLinks-fractievoorzitter Martin Kortekaas aangeschreven en uitgenodigd om langs te komen voor een toelichting op de ontwikkeling. GroenLinks maakt in Amstelveen geen deel uit van het College van B en W.

Update: het college van B & W heeft inmiddels aangegeven dat de krakers zo snel mogelijk het pand moeten verlaten.


Reacties