VTF, Vivian Tusveld

Krakersgroep We Are Here terug in Amstelveen

Amstelveen - De krakersgroep We Are Here heeft opnieuw een leegstaand kantoorpand gekraakt in Amstelveen. Deze keer gaat het om een kantoorgebouw in Uilenstede.

De krakers zijn uitgeprocedeerde asielzoekers die al op meerdere plekken in de regio zijn neergestreken. Vorig jaar zorgde We Are Here voor ophef toen een kantoorpand aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan in Amstelveen werd gekraakt, waar ze moesten vertrekken.

De krakers zouden opnieuw met een grote groep zijn. Het pand in Uilenstede (nr. 475) stond al enige tijd leeg. Na de vorige kraakactie deed gemeente Amstelveen een brief uit aan eigenaren van leegstaande kantoorpanden in Amstelveen, met het advies anti-kraakbewoning toe te staan, om zo krakers te weren, maar daar heeft kennelijk niet iedereen gehoor aan gegeven.

De krakers werden eerder vandaag uit een kantoorpand aan het Bijlmerplein in Amsterdam gezet. In een brief die op Facebook circuleert wordt GroenLinks-fractievoorzitter Martin Kortekaas aangeschreven en uitgenodigd om langs te komen voor een toelichting op de ontwikkeling. GroenLinks maakt in Amstelveen geen deel uit van het College van B en W.

Update: het college van B & W heeft inmiddels aangegeven dat de krakers zo snel mogelijk het pand moeten verlaten.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.