Amstelveen Oranje

Kransleggingen bij herdenkingsmonument Amstelveen

Amstelveen - Bij het Amstelveense herdenkingsmonument 'Aan hen die vielen' aan de Amsterdamseweg zijn vanmorgen diverse kransen gelegd.

Onder toeziend oog van enkele leden van de Bond van Wapenbroeders werden rond kwart over 11 in stilte diverse kransen neergelegd, onder andere door burgemeester Tjapko Poppens.

krans_bm (1).jpg

Bij de kransleggingen, op initiatief van stichtig Amstelveen Oranje, was een beperkt aantal mensen aanwezig vanwege de coronacris; er was geen publiek uitgenodigd.

frank kuyper.jpg

Frank Kuyper legde namens Amstelveen Oranje een krans.

indie.jpg

Ook namens de Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië werd een krans gelegd.

kranslegging_2020.jpg

De kransleggers hielden een moment stilte bij het monument 'Aan hen die vielen', waarbij anderhalve meter afstand in acht werd genomen.

Vanavond is er geen publiekelijke herdenkingsbijeenkomst in verband met de coronacrisis. De aangepaste herdenkingsdienst wordt in samenwerking met Amstelveen Oranje uitgezonden door RTV Amstelveen vanaf half 8 vanavond.

Bron: Amstelveen Oranje


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:00

Buurt op achterste benen na planpresentatie voormalige KwikFit-garage

Amstelveen - In de omgeving van het voormalige KwikFit-pand aan de Amsterdamseweg in de wijk Randwijck is grote onrust uitgebroken nadat een projectontwikkelaar plannen aan omwonenden heeft laten zien voor de bouw van een nieuw appartementencomplex. Bewoners zijn geschokt en geschrokken over het enorme bouwvolume.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (37)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 37e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de A9.

Amstelveen van voorheen gisteren 18:44

Amstelveen van voorheen (236)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 236 een foto van het Amstelveense Broersepark dat vroeger simpelweg het Wandelpark heette.

Algemeen 27 feb. 2021 21:00

Amstelveen by night (36)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 36e dag dat de avondklok geldt, een foto van een helder avonduitzicht over de wijk Bankras.