AmstelveenZ

Krimpend Amstelveen trekt minder nieuwe internationale inwoners

Amstelveen - Voor het eerst in 13 jaar is het aantal inwoners in Amstelveen gedaald. Volgens de gemeente is de daling voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het feit dat in 2020 minder nieuwe internationals (ook wel expats) zich in Amstelveen vestigden.

Op 1 januari 2021 telde de gemeente 90.830 inwoners, ruim 850 minder dan het jaar ervoor.

139 nationaliteiten: 1/5e bevolking internationaal

Ondanks het wegblijven van nieuwe internationals, waarin de coronacrisis uiteraard meespeelt, heeft 1/5e van de Amstelveense bevolking (20 procent) een niet-Nederlandse achtergrond. Landelijk is dat 7 pocent. De Indiase gemeenschap is met ruim 4.500  personen de grootste internationale gemeenschap in Amstelveen, gevolgd door de Japanse en Britse. In totaal wonen in Amstelveen 139 verschillende nationaliteiten.

Incidenteel

De daling van het aantal inwoners is, zo stelt de gemeente, naar verwachting incidenteel. Diverse bouwprojecten die de komende jaren worden gerealiseerd, gaan leiden tot meer woningen en een groei van het aantal inwoners.

Een en ander blijkt uit de jaarlijkse uitgave Facts & Figures van de gemeente, met daarin onder andere statistieken over de Amstelveense bevolking, zoals leeftijdsopbouw, geboorte en sterfte en  herkomst.


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.