'Kroongetuige maffia-onderzoek woonde in Amstelveen'

'Kroongetuige maffia-onderzoek woonde in Amstelveen' Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - De Telegraaf meldt dat een Italiaanse kroongetuige in het internationale onderzoek naar de maffiaorganisatie 'Ndrangheta jarenlang in Amstelveen heeft gewoond.

De kroongetuige verschafte opsporingsdiensten volgens De Telegraaf [Lees hier: Spijtoptant nekt maffia] informatie over zijn eigen maffiaorganisatie en speelde daarmee een hoofdrol in het onderzoek. De krant meldt dat hij tien jaar in Nederland woonde, hoofdzakelijk in Amstelveen.

Operatie Pollino

Gisteren werd onder de noemer Operatie Pollino op internationaal niveau gecoördineerd opgetreden tegen de 'Ndrangheta-maffia in Europa en werden tal van invallen gedaan in Italië, Duitsland, België en Nederland (waaronder in Amstelveen).

Het Openbaar Ministerie spreekt van een uniek gezamenlijk onderzoek door gerechtelijke en politiediensten in Nederland, Italië, Duitsland en België, dat uitmondde in het grootste, gecoördineerde gemeenschappelijke optreden tegen een crimineel samenwerkingsverband in Europa tot nu toe.

Actiedag

Het OM meldt: 'Tijdens een gemeenschappelijke actiedag die op 5 december 2018 in alle vroegte begon, hebben de gerechtelijke en rechtshandhavingsautoriteiten in Nederland, Italië, Duitsland en België gecoördineerd en slagvaardig opgetreden tegen de ‘Ndrangheta. Dit agressieve, maffia-achtige criminele samenwerkingsverband is een van de machtigste criminele netwerken ter wereld en heeft de controle over een groot deel van de Europese cocaïnehandel, in combinatie met systematische witwassing, omkoping en gewelddaden', aldus het OM.


Reacties