AmstelveenZ

'Kroongetuige maffia-onderzoek woonde in Amstelveen'

Amstelveen - De Telegraaf meldt dat een Italiaanse kroongetuige in het internationale onderzoek naar de maffiaorganisatie 'Ndrangheta jarenlang in Amstelveen heeft gewoond.

De kroongetuige verschafte opsporingsdiensten volgens De Telegraaf [Lees hier: Spijtoptant nekt maffia] informatie over zijn eigen maffiaorganisatie en speelde daarmee een hoofdrol in het onderzoek. De krant meldt dat hij tien jaar in Nederland woonde, hoofdzakelijk in Amstelveen.

Operatie Pollino

Gisteren werd onder de noemer Operatie Pollino op internationaal niveau gecoördineerd opgetreden tegen de 'Ndrangheta-maffia in Europa en werden tal van invallen gedaan in Italië, Duitsland, België en Nederland (waaronder in Amstelveen).

Het Openbaar Ministerie spreekt van een uniek gezamenlijk onderzoek door gerechtelijke en politiediensten in Nederland, Italië, Duitsland en België, dat uitmondde in het grootste, gecoördineerde gemeenschappelijke optreden tegen een crimineel samenwerkingsverband in Europa tot nu toe.

Actiedag

Het OM meldt: 'Tijdens een gemeenschappelijke actiedag die op 5 december 2018 in alle vroegte begon, hebben de gerechtelijke en rechtshandhavingsautoriteiten in Nederland, Italië, Duitsland en België gecoördineerd en slagvaardig opgetreden tegen de ‘Ndrangheta. Dit agressieve, maffia-achtige criminele samenwerkingsverband is een van de machtigste criminele netwerken ter wereld en heeft de controle over een groot deel van de Europese cocaïnehandel, in combinatie met systematische witwassing, omkoping en gewelddaden', aldus het OM.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV.