VTF, Vivian Tusveld

Kruispunt Beneluxbaan/Sportlaan deels afgesloten door verzakking

Amstelveen - De kruising van de Sportlaan met de Beneluxbaan, waar gewerkt wordt aan de nieuwe Amstelveenlijn,  is voorlopig deels afgesloten vanwege verzakkingen.

Het is nog onbekend wat de oorzaak is van de verzakking, daar wordt onderzoek naar gedaan. De gemeente meldt dat de afzetting waarschijnlijk tot dinsdag 28 januari 18.00 uur zal duren.

Momenteel is doorgaand verkeer over de Beneluxbaan nog wel mogelijk,, maar het kruispunt oversteken komend vanaf de Sportlaan is voor autoverkeer niet meer mogelijk. Voetgangers en fietsers kunnen nog wel de kruising oversteken.

Op het kruispunt moet een grote 'ovonde' (cq rotonde) verrijzen. De Amsteltram gaat straks verdiept onder het kruispunt door, net als twee rijbanen voor autoverkeer. Afslaand verkeer gaat bovenlangs.

vtf verzakking.jpg

Werklui bij het verzakte weggedeelte. Foto's: VTF


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.