Jimmy Nelson, Libris Venstra

Kunstfotograaf Jimmy Nelson komt naar Libris Venstra

Amstelveen - Naar aanleiding van het uitkomen van zijn nieuwe boek Between the Sea and the Sky komt kunstfotograaf Jimmy Nelson op donderdag 8 december naar Libris Venstra aan het Stadsplein. Jimmy zal in het kort vertellen over zijn boek en daarna signeren.

Between the Sea and the Sky

In Between the Sea and the Sky, dat op 17 september is uitgekomen, portretteert Nelson twintig Nederlandse gemeenschappen in traditionele streek- en klederdracht en de omgeving die hen gevormd heeft. Het is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe.

Project vlakbij huis

Tijdens de recente pandemie met wereldwijde reisbeperkingen besefte Jimmy dat hij niet naar de uiteinden van de wereld hoeft te trekken om uitzonderlijke menselijke schoonheid te ontdekken. Dat inzicht leidde tot een nieuw project vlakbij huis.

Het resulterende kunstboek Between the Sea and the Sky is een ode aan Nederland, Nelsons geadopteerde vaderland. Deze artistieke reis voert van Zeeland tot Friesland langs de laatst overgebleven traditionele culturen van Nederland.

Analoge platencamera

Het 528 pagina's tellende boek over Nederlands erfgoed en dracht bestaat uit intieme portretten en iconische landschappen die zijn vastgelegd met een op maat gemaakte analoge platencamera.

De gedetailleerdheid van de foto’s zorgt voor een schilderkunstige sfeer en hint subtiel naar het werk van de Hollandse meesters uit de zeventiende eeuw. De liefdevolle portretten en iconische landschappen worden gecompleteerd door reportage-beelden.

Geschiedenissen

Naast de verbluffende fotografie bevatten de hoofdstukken van Between the Sea and the Sky geschiedenissen, mythen en spreuken uit de diverse streken. De teksten worden vergezeld van handgetekende landkaarten en illustraties van de meest iconische symbolen, mythische personages en natuurlijke elementen. Samen vertellen zij het verhaal van de Nederlanders, die eeuwenlang tegen het water streden om hun land, waarvan bijna een kwart onder zeeniveau ligt, veilig te houden.

Unieke videobeelden in de app

Een zorgvuldig samengestelde selectie van afbeeldingen kan worden gescand met de bekroonde gratis Jimmy Nelson-app, die unieke videobeelden achter de afbeelding onthult en de afbeeldingen tot leven brengt.

Informatie

Locatie: Libris Venstra, Stadsplein 102-A
Datum: donderdag 8 december
Aanvang: 19.30 uur.
Toegang: vrij


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.