Kunstgras en nepbloemen tegen afvaldump naast Amstelveense containers

Kunstgras en nepbloemen tegen afvaldump naast Amstelveense containers Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - Stralend kunstgras en fleurige (nep)bloemen moeten voorkomen dat Amstelveners afval naast de ondergrondse container plaatsen. Het betreft een proef binnen gemeente Amstelveen.


- Lees verder onder deze advertentie -

'Als er een afvalzak of kartonnen doos naast staat, dan zal hij wel vol zijn, denken Amstelveners vaak als er naast de ondergrondse container afval is geplaatst', meldt gemeente Amstelveen. 'En dat denken de volgende tien inwoners ook. Resultaat: een berg restafval, papier of karton naast de ondergrondse container. Die vaak nog maar voor 25% gevuld is, zo blijkt uit onderzoek.'

Marthahoeve

Gemeente Amstelveen heeft dus iets ludieks bedacht om te voorkomen dat afval naast de container wordt geplaatst:. 'Zo’n kleurige grasmat rond de afvalcontainer is te mooi om afval op te plaatsen. We starten bij één container bij Marthahoeve in Westwijk waar net ‘Anders Inzamelen’ is gestart. We kijken wat voor effect de aankleding heeft op het afvalgedrag van omwonenden. Daarna gaat het kunstgras naar een andere locatie waar we vaak meldingen krijgen over afval naast de container.', meldt de gemeente.

Nieuwe containers

In heel Amstelveen zijn of worden nieuwe ondergrondse containers geplaatst. Het restafval van laagbouwwoningen moet straks in deze containers (die werken met een afvalpas) worden gegooid en dus niet meer in de grijze bak bij het huis. Die grijze mini-container wordt omgevormd tot een PMD-container voor de inzameling van plastic, metaal en drankkartons.

In kaart gebracht

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.