Der Bogen in de takels voor de verhuizing

Kunstwerk Der Bogen verhuist naar Museumplein

[DIT BETROF EEN 1 APRIL-GRAP] AMSTELVEEN – Vanmorgen is op het Stadsplein gestart met de verhuizing van het veelbesproken kunstwerk Der Bogen. Het kunstwerk is verkocht aan Amsterdam en krijgt een prominente plek op het Museumplein in de hoofdstad.

[Vanwege het complexe transport is voor de verhuizing bewust gekozen voor Eerste Paasdag, omdat het een stuk rustiger is op de weg en diverse lokale verkeersknooppunten moeten worden afgesloten. De prijswinnende bronzen mega-drol van brons, is ruim 10 meter breed en 5 meter hoog; een Convoi Exceptionnel is ingeschakeld.

Functioneel

Amsterdam, dat er de komende bestuursperiode met een nieuw college vermoedelijk alles aan gaat doen om toeristen te weren uit de hoofdstad wegens toenemende drukte, kocht het kunstwerk vorige week na een zeer korte onderhandeling voor 500.000 euro van Amstelveen, uit functioneel oogpunt. Het moet de toenemende toeristenstroom op en rond het Museumplein de kop gaan indrukken. ‘We hopen dat toeristen hierdoor meer naar omliggende gemeenten trekken’, aldus een woordvoerder.

Opluchting

De verkoop is een meevaller voor Amstelveen, dat al bijna 4 jaar met de bronzen drol in haar maag zat. ‘Ze hadden het ook voor een euro gekregen,’ zegt Amstelveens wethouder Heppie Raad (Doekoe, VVD), die spreekt over een ‘enorme opluchting’. Der Bogen symboliseerde de toegangspoort van Amstelveen, maar Amstelveners hebben in het kneedwerk, dat destijds dik drie ton kostte, nooit een warm welkom gezien, ondanks dat het kunstwerk naadloos aansluit op het profiel van bekakte gemeente.

Passend

Volgens Amsterdam is het kunstwerk niet alleen een functioneel middel om de toeristendruk in de hoofdstad te verminderen, maar past het ook uitstekend bij Amsterdam omdat Amsterdammers nu eenmaal veelal schijt hebben aan van alles en nog wat.

Nieuwe toeganspoort

Amstelveens wethouder Pieter Bod (Pretportefeuille, Burgerbelangen) laat weten dat het nieuw te vormen college in Amstelveen de 2 ton winst wil investeren in een nieuwe toegangspoort voor Amstelveen. ‘We hebben straks weer 4 jaar de tijd om iets bijzonders te bedenken waar geen Amstelvener op zit te wachten!’.]


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:51

Amstelveen heeft er een nieuw monument bij

Amstelveen – De gemeente heeft een gebouw aan Schokland 14 in Amstelveen Noord, dat vroeger dienst deed als telefooncentrale, tot gemeentelijke monument verklaard.

Corona Amstelveen vandaag 18:30

Extra hulp en zorg voor kwetsbare kinderen in Amstelveen

Amstelveen - Sinds de schoolsluiting werkt gemeente Amstelveen samen met scholen en kinderdagverblijven om kwetsbare kinderen en gezinnen in Amstelveen goed in beeld te krijgen en hun passende hulp te geven.

Kunst & Cultuur vandaag 13:30

Amstelveen steunt kunst & cultuurinstellingen

Amstelveen - Het college van B en W heeft samen met de gemeenteraad een eerste set aan maatregelen aangekondigd, zodat er bij kunst & cultuurinstellingen in Amstelveen geen zorgen hoeven te zijn over prestatie-eisen, medewerkers of de voortzetting van de bedrijfsvoering van de onderneming of instelling.

Wonen vandaag 11:12

Momenteel ca. 400 woningen en appartementen te koop in Amstelveen

Amstelveen - In de huidige corona-periode staan circa 400 woningen en appartementen te koop in Amstelveen. Dat meldt makelaar Geijsel Kroon, dat in verband met de coronacrisis potentiele kopers de mogelijkheid tot virtuele bezichtigingen biedt.