Kunstwerken Jan Verschoor in etalages Oude Dorp

Tot en met 15 september 2019 tonen verschillende winkeliers in het Oude Dorp in Amstelveen kunstwerken van Jan Verschoor. In de etalages van De Kapper, Wijnhandel ’t Oude Dorp en Koudijs in de Stationsstraat zijn sculpturen en objecten van de Amstelveense kunstenaar te zien. Ook de etalage van Katja Collections in de Dorpsstraat is aangekleed met Verschoors kunstwerken.

Jan Verschoor (1943) is al ruim 40 jaar een gerenommeerde kunstenaar. Ondanks zijn opleiding volgens de figuratieve traditie, koos hij bij het begin van zijn loopbaan voor de abstractie die hem meer ruimte voor het experimenteren met vormen en materialen bood. Het veelzijdige oeuvre van Verschoor wordt gekenmerkt door vrije dynamische vormen in glas, marmer en brons, maar ook door spannende combinaties van materialen als kunststof en metaaldraad.

De etalagetentoonstellingen van Jan Verschoor sluiten aan bij ARTZUID Annex Amstelveen. Deze beeldenroute voert van Museum Jan van der Togt, via de Stationsstraat, Bovenkerkerkade en de Keizer Karelweg naar het Stadshart.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.