Kunstwerken Jan Verschoor in etalages Oude Dorp

Kunstwerken Jan Verschoor in etalages Oude Dorp

Tot en met 15 september 2019 tonen verschillende winkeliers in het Oude Dorp in Amstelveen kunstwerken van Jan Verschoor. In de etalages van De Kapper, Wijnhandel ’t Oude Dorp en Koudijs in de Stationsstraat zijn sculpturen en objecten van de Amstelveense kunstenaar te zien. Ook de etalage van Katja Collections in de Dorpsstraat is aangekleed met Verschoors kunstwerken.

Jan Verschoor (1943) is al ruim 40 jaar een gerenommeerde kunstenaar. Ondanks zijn opleiding volgens de figuratieve traditie, koos hij bij het begin van zijn loopbaan voor de abstractie die hem meer ruimte voor het experimenteren met vormen en materialen bood. Het veelzijdige oeuvre van Verschoor wordt gekenmerkt door vrije dynamische vormen in glas, marmer en brons, maar ook door spannende combinaties van materialen als kunststof en metaaldraad.

De etalagetentoonstellingen van Jan Verschoor sluiten aan bij ARTZUID Annex Amstelveen. Deze beeldenroute voert van Museum Jan van der Togt, via de Stationsstraat, Bovenkerkerkade en de Keizer Karelweg naar het Stadshart.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties