Kwart Amstelveense jeugd activeert Sport- & Cultuurkaart

AMSTELVEEN - Van de in totaal 5000 aangeschreven leerlingen van het basisonderwijs in Amstelveen hebben inmiddels 1250 kinderen de aangeboden Sport- & Cultuurkaart geactiveerd. De kaart, een initiatief van het Sportbedrijf Amstelveen, geeft toegang tot sportieve en culturele activiteiten in Amstelveen en omgeving. Na activatie van de kaart is deelname aan de activiteiten van de Sport- & Cultuurkaart tot 1 september gratis.

Groeiend aanbod
En het aantal activiteiten die via de Sport & Cultuurkaart worden aangeboden is ongekend veel en divers en het aanbod blijft ook groeien. Om alle sportieve en culturele activiteiten te bekijken en om te zien of er nog iets is bijgekomen, is het handig regelmatig de site te checken. Vanaf 1 september kan iedereen zich abonneren op de Sport- en Cultuurkaart en dan voor 9.95 euro per maand onbeperkt gebruik blijven maken van de geboden activiteiten.

[caption id="attachment_1222" align="alignright" width="200"]Kickboksen bij Buenting Kickboksen bij Buenting[/caption]

Sport en Cultuur
Om een idee te krijgen van het aanbod: beachvolleyballen bij Volleybal Instituut Amstelveen, stoeien en kidscross bij Fit en Soul aan de Amstel, deelnemen aan de sportinstuif in Sportzaal De Meent, basketbal en streetball bij MBCA, kickboksen bij Buenting Sport, zingen bij het Orion Kinderkoor, Kidskoor Westwijk, deelnemen aan kidstoneel bij de Muziek en Dansschool Amstelveen, naar Jumpers Indoor, zwemmen bij Zwembad De Meerkamp of bootcamp, rugby, honk- en softbal, voetbal en hockey bij Funkey tijdens de Funkey Fiesta's.

Activeren
De Sport- & Cultuurkaart kan tot en met 1 juli gratis worden geactiveerd via de website van Sportbedrijf Amstelveen. Kinderen die in Amstelveen wonen of naar school gaan en geen kaart hebben ontvangen, kunnen er een aanvragen. Binnen vijf werkdagen is de kaart in huis. De Sport- & Cultuurkaart kan tot 1 juli gratis worden geactiveerd. Meer informatie is te vinden op www.sportencultuurkaartamstelveen.nl.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.

Algemeen gisteren 15:16

Eerste evaluatie van wekelijkse markt in het Oude Dorp positief

Amstelveen - Sinds 5 juni staat er op woensdag een wekelijkse markt op het plein in het Oude Dorp, als proef, tot het eind van het jaar. De Dorpsmarkt richt zich op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, vis, aangevuld met planten, loempia’s en olijven & tapenades. De eerste evaluatie is positief: de huidige zeven markt-ondernemers zijn tevreden en via social media en vanuit ondernemers in het dorp wordt positief gereageerd op het initiatief.