Scouting de Teil, Amsterdamse Bos

Laatste noodkreet voor Scouting de Teil

AMSTELVEEN – Door een tekort aan begeleiders is Scouting de Teil aan de Nieuwe Kalfjeslaan op dit moment genoodzaakt na de zomer te stoppen. De club organiseert al zo’n 65 jaar verschillende activiteiten in het Amsterdamse Bos speciaal voor kinderen met een beperking.

Om de week komen de kinderen en begeleiders op zaterdag bij elkaar om leuke activiteiten te ondernemen, zoals huttenbouwen, kampvuren maken en spelletjes spelen.

Begeleiding
‘Helaas hebben we te weinig begeleiders op het moment en moeten we er na de zomer de stekker uit trekken’, aldus begeleider Eefje Smeulders. ‘Kinderen met een beperking hebben meer begeleiding nodig dan andere kinderen. We rekenen nu op zo’n 2 of 3 kinderen per begeleider, anders kun je de verantwoordelijkheid niet dragen.’

Laatste noodkreet
Op de Facebookpagina van de Teil doet de organisatie  de volgende oproep: ‘Met deze laatste noodkreet hopen we toch nog genoeg nieuwe vrijwilligers te bereiken (minimaal vijf vrouwen en vijf mannen) die bereid zijn om elke twee weken op zaterdagmiddag een uitdagend en creatief programma te bedenken en begeleiden voor onze leden. Als je meer wilt weten over de groep, of wat het inhoudt om vrijwilliger te zijn bij Scouting de Teil, neem dan contact met ons op via FB of onze website!’

Begeleider Eefje laat aan AmstelveenZ weten dat zich inmiddels een aantal dames heeft aangemeld. ‘Daar zijn we ontzettend blij mee, maar we zoeken nog meer mensen en ook mannen zijn meer dan welkom. Ervaring is niet vereist.’


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.