Een gangbaar beeld in de omgeving van Middenwaard: lachgasgebruikers zorgen voor troep en overlast

Lachgasverbod op diverse locaties in Amstelveen

Amstelveen - Amstelveen heeft diverse gebieden binnen de gemeente aangewezen waar voortaan een lachgasverbod van kracht is.

Het gaat om plekken waar veel overlast is door lachgasgebruikers.

Lachgasverbod Amstelveen

Het verbod geldt bij alle jongerenontmoetingsplaatsen (JOP) in Amstelveen (Laan Nieuwer Amstel, Oranjebaan, Schweitzerlaan en de Zetterij), maar ook wordt lachgasgebruik verboden op twee locaties in het Stadshart: het gebied gelegen tussen Keizer Karelweg en Van Heuven Goedhartlaan en het gebied rond Stroombaan.

Ook geldt voortaan een lachgasverbod in het gebied tussen Landtong, Kringloop, Groenhof en de Bovenkerkerpolder in de wijk Groenelaan. Het gaat daar om  alle voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte jeugd/kinderspeelplaatsen, speelvijvers, speelweiden/velden, sportvelden en zandbakken en
(school)pleinen.

APV Amstelveen

Er bestaat nog geen landelijke regelgeving in de vorm van een lachgasverbod, maar Amstelveen heeft het lachgasverbod op de genoemde locaties opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening.

Het lachgasverbod in de aangewezen gebieden is voorlopig ingesteld voor de duur van zes maanden. Personen mogen er geen lachgas  als roesmiddel gebruiken, maar mogen ook geen voorbereidingen daartoe te treffen of voorwerpen of stoffen bij zich hebben. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:08

Reminder: morgen zijn de flitspalen actief op kruising N201/N231

Amstelveen - Met het gegeven dat twee nieuwe flitspalen op de kruising N201/N231 tussen Amstelveen en Aalsmeer op vrijdag 7 mei 2021 actief worden, attendeert het regionale verkeershandhavingsteam van de politie weggebruikers er nog maar eens op goed op de snelheid en op de kleur van het verkeerslicht te letten.

112 gisteren 14:54

Forse toename van binnenbranden in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal binnenbranden waarbij de brandweer in Amstelveen in actie moest komen, is vorig jaar ten opzichte van een jaar eerder behoorlijk gestegen. In 'coronajaar' 2020 rukte de brandweer liefst 38 keer uit voor een binnenbrand.

Algemeen gisteren 11:56

Bevrijdingsvuurloop Amstelveen mogelijk nieuwe traditie

Amstelveen - Om het bevrijdingsvuur in deze bijzondere tijd brandend te houden organiseerde Stichting Amstelveen Oranje gisteren in samenwerking met Amstelveen Sport en AV Startbaan een (sterk aangepaste) Bevrijdingsvuurloop.

Politiek gisteren 11:30

D66 Amstelveen: wachttijd in het AZC maximaal benutten voor inburgering

Amstelveen - Asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) moeten zoveel als mogelijk op het AZC al starten met inburgeringstrajecten, in plaats van pas als zij in Amstelveen wonen. Dit heeft D66 Amstelveen met unanieme steun van de gemeenteraad verankerd in het Amstelveens inburgeringsbeleid. 

Algemeen gisteren 10:13

Verhalenwedstrijd Begraafplaats Zorgvlied: ‘Vol Liefde’

Amstelveen - In het kader van het Weekend van de Begraafplaats van vrijdag 28 tot en met en zondag 30 mei 2021 organiseert de Amstelveense begraafplaats Zorgvlied een verhalenwedstrijd onder de noemer 'Vol Liefde'.