Pixabay.com

Lang niet alle Amstelveners bereid tot coronavaccinatie: dit zijn de nieuwste GGD-cijfers

Amstelveen - Uit de nieuwste vaccinatiecijfers die GGD Amsterdam-Amstelland vandaag heeft gepubliceerd blijkt dat nog altijd eenderde van de Amstelveners ouder dan 12 jaar niet de intentie blijkt te hebben om zich door de GGD te laten vaccineren tegen corona. 

Bijna de helft van de Amstelveners (49 procent) is volgens GGD-statistieken inmiddels volledig gevaccineerd en 17 procent is gedeeltelijk gevaccineerd. Onder volledig gevaccineerd vallen de mensen met 2 vaccinaties, mensen met 1 Janssen-vaccin en mensen die na een coronabesmetting met 1 vaccinatie volledig gevaccineerd zijn.

1 procent van de Amstelveners heeft momenteel een afspraak voor een eerste vaccinatie: 33 procent heeft momenteel niet de behoefte om zich te laten prikken bij de GGD.

Daarbij dient vermeld te worden dat de vaccinatiecijfers van de GGD exclusief de vaccinaties zijn die door huisartsen, ziekenhuizen en andere instanties zijn gezet; de groep 60-64 jaar is in eerste instantie door de huisarts uitgenodigd. Ook een deel van de groep 65-69 jaar is door de huisarts gevaccineerd. Het werkelijke percentage gevaccineerden ligt dus wel hoger.

De Amstelveense cijfers komen redelijk overeen met diverse omliggende gemeenten: ook in Aalsmeer (33%), Uithoorn (33%) en Ouder-Amstel (34%) ligt het aantal inwoners boven de 12 jaar dat nog geen enkele vaccinatieafspraak heeft op en rond 1/3e. In Amsterdam (39%) en Diemen (37%) ligt dat percentage hoger.

Het aantal door de GGD geregistreerde positieve testen in Amstelveen liep afgelopen week sterk terug (van 475 naar 225), maar er werden anderzijds ook flink minder Amstelveners door de GGD getest op corona (1.751 tegenover 3.050).

Bron & Dislcaimer: GGD Amsterdam-Amstelland


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.