Pixabay.com

Lang niet alle Amstelveners bereid tot coronavaccinatie: dit zijn de nieuwste GGD-cijfers

Amstelveen - Uit de nieuwste vaccinatiecijfers die GGD Amsterdam-Amstelland vandaag heeft gepubliceerd blijkt dat nog altijd eenderde van de Amstelveners ouder dan 12 jaar niet de intentie blijkt te hebben om zich door de GGD te laten vaccineren tegen corona. 

Bijna de helft van de Amstelveners (49 procent) is volgens GGD-statistieken inmiddels volledig gevaccineerd en 17 procent is gedeeltelijk gevaccineerd. Onder volledig gevaccineerd vallen de mensen met 2 vaccinaties, mensen met 1 Janssen-vaccin en mensen die na een coronabesmetting met 1 vaccinatie volledig gevaccineerd zijn.

1 procent van de Amstelveners heeft momenteel een afspraak voor een eerste vaccinatie: 33 procent heeft momenteel niet de behoefte om zich te laten prikken bij de GGD.

Daarbij dient vermeld te worden dat de vaccinatiecijfers van de GGD exclusief de vaccinaties zijn die door huisartsen, ziekenhuizen en andere instanties zijn gezet; de groep 60-64 jaar is in eerste instantie door de huisarts uitgenodigd. Ook een deel van de groep 65-69 jaar is door de huisarts gevaccineerd. Het werkelijke percentage gevaccineerden ligt dus wel hoger.

De Amstelveense cijfers komen redelijk overeen met diverse omliggende gemeenten: ook in Aalsmeer (33%), Uithoorn (33%) en Ouder-Amstel (34%) ligt het aantal inwoners boven de 12 jaar dat nog geen enkele vaccinatieafspraak heeft op en rond 1/3e. In Amsterdam (39%) en Diemen (37%) ligt dat percentage hoger.

Het aantal door de GGD geregistreerde positieve testen in Amstelveen liep afgelopen week sterk terug (van 475 naar 225), maar er werden anderzijds ook flink minder Amstelveners door de GGD getest op corona (1.751 tegenover 3.050).

Bron & Dislcaimer: GGD Amsterdam-Amstelland


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.