Blauwe zone

Langparkeerders geweerd bij Sportpark ’t Loopveld: blauwe zones ingevoerd

Amstelveen - Op alle parkeerterreinen langs de Aanloop bij Sportpark 't Loopveld zijn blauwe zones ingevoerd, vanwege de overlast die langparkeerders veroorzaken. Er geldt sinds kort een maximale parkeerduur van 3,5 uur. Binnenkort plaatst de gemeente bij het grote parkeerterrein ook een hoogtebalk om kampeervoertuigen te weren.

Om te voorkomen dat langparkeerders uitwijken naar het parkeerterrein aan de zijde van de Saskia van Uylenburgweg is ook hier een blauwe zone ingesteld. Door invoering van de blauwe zone ontstaat er meer ruimte om te parkeren voor gebruikers van het sportpark, wat de verkeersveiligheid bevordert.

Overlast

Er is al langere tijd sprake van problematiek rondom langparkeerders op het parkeerterrein aan de Aanloop waar plek is voor 230 auto’s. Langparkeerders hielden zo’n honderd parkeerplaatsen bezet. “Nadat we een brandbrief van een van de sportclubs ontvingen die waarschuwde voor verkeersonveilige situaties tijdens drukke sportweekenden, hebben we besloten direct actie te ondernemen”, zegt VVD-wethouder Herbert Raat (parkeren, sport en verkeer).

“In dat kader is een verkeersbesluit genomen om een hoogtebeperking en een maximale parkeerduur in te kunnen stellen. We zullen hierop handhaven. Mocht dit alles onvoldoende blijken, dan kijken we naar aanvullende maatregelen. Tegelijkertijd wil ik ook een beroep doen op sporters en ouders van sportende kinderen om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen. Dit verlaagt de parkeerdruk en bevordert de verkeersveiligheid op piekmomenten, zoals in het weekend.”

Blauwe zone

56 020424 Blauwe zone t Loopveld - AMVJ.jpg

De blauwe zone geldt van maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 18.00 uur op alle parkeerterreinen rond Sportpark ’t Loopveld, zowel aan de Aanloop als op de Saskia van Uylenburgweg. Hier mag maximaal 3,5 uur aaneengesloten geparkeerd worden. Er wordt per direct gehandhaafd.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen vandaag 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.