Shutterstock.com / Mladen Mitrinovic

Last van uw nek?

AMSTELVEEN - Als u nekklachten heeft dan kan dat van grote invloed zijn op uw functioneren thuis of op het werk en in uw dagelijks leven. Het komt erg veel voor. Naar schatting krijgt maar liefst 70 procent van de bevolking er weleens mee te maken. Vaak gaan klachten vanzelf weer over, maar wanneer dit niet het geval is kunnen nekklachten behoorlijk hinderlijk worden.

‘Ons lichaam is een ‘zelfsmerende machine’, waarbij voldoende en afwisselende beweging van essentieel belang zijn om pijnvrij te blijven. Langdurig in één houding zitten of dezelfde handelingen verrichten leidt tot overbelasting van spieren en gewrichten,’ zegt Bob Bonnemayers van Salvedo Health Clinic. ‘Helaas komt dit in het moderne dagelijkse leven veel voor. Langdurig verkrampt achter een beeldscherm zitten, gebogen over een telefoon/tablet zitten en autorijden zijn hier voorbeelden van.’

Oorzaak
‘Nekklachten zijn meestal functioneel van aard, wat in feite betekent dat er niet iets kapot is, maar dat de klachten het gevolg zijn van verkeerd bewegen. Door dag in-dag uit in eenzelfde houding te zitten, of telkens dezelfde handelingen uit te voeren leren onze hersenen heel geleidelijk om een beweging op een andere manier uit te voeren. De spierspanning in de nek verandert, gewrichten gaan ‘uit de rails lopen’ en vroeg of laat ontstaan pijnklachten. Massage en pijnstillers hebben slechts een tijdelijk, of zelfs geen effect, omdat de bewegingsproblemen niet gecorrigeerd worden’, legt Bob uit.

Voorkomen is beter dan genezen
Preventieve maatregelen liggen voor de hand: afwisseling van activiteiten, frequente pauzes en in het algemeen veel gezonde lichaamsbeweging helpen om nekklachten te voorkomen. ‘Vaak gaan we pas over op dit soort zaken wanneer het te laat is. Als er toch nekklachten zijn ontstaan, ligt de oplossing in het herstellen van normale, pijnloze bewegingspatronen’, aldus Bob.

Ervaren team
Bent u op zoek naar een effectieve behandeling voor uw nekklachten? ‘Bij Salvedo Health Clinic wordt u door ons ervaren team van chiropractoren en fysiotherapeuten op professionele en effectieve wijze geholpen.  Middels een vraaggesprek en uitvoerig lichamelijk onderzoek worden de specifieke problemen in kaart gebracht en kan er een behandelplan op maat aangeboden worden’.

‘Door verschillende effectieve en veilige behandeltechnieken te combineren met houdingsadviezen en doelgerichte oefeningen, herstellen we de bewegingsvrijheid en leren we de hersenen om bewegingen weer op de juiste manier uit te voeren. Zo worden niet enkel symptomen bestreden, maar wordt er een duurzame oplossing van uw nekklachten gecreëerd’, besluit Bob. 

Best mogelijke zorg op maat
Het ervaren team van Salvedo Health Clinic werkt nauw met elkaar samen waardoor wij voor onze patiënten de best mogelijke zorg op maat kunnen bieden. Salvedo Health Clinic onderscheidt zich door een hoge kwalitatieve dienstverlening aan te bieden in een moderne en persoonlijke omgeving.

 GRATIS RUG- EN NEKANALYSE
Bent u benieuwd of uw klacht behandeld kan worden? U bent van harte welkom voor een gratis en geheel vrijblijvende analyse van uw wervelkolom.
 U kunt zich telefonisch aanmelden via 020-700 93 43.

(advertorial)


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.