Laurens en Jeffrey (archieffoto)

Laurens & Jeffrey: 15 jaar Abina

AMSTELVEEN - Het zijn waarschijnlijk de bekendste mannen uit de Amstelveense horeca: Laurens Janssen en Jeffrey Oudshoorn. Op 15 oktober is het 15 jaar geleden dat zij Hotel Bar Abina overnamen. Tijd voor een feestje.

‘Het is voorbijgevlogen’, zegt Jeffrey. ‘Een mooie tijd’, vult Laurens aan. Vijftien jaar lang zwoegde het duo avond aan avond om van Abina een van de beroemdste horecagelegenheden van Amstelveen te maken. Abina is na 15 jaar still going strong.

Feestcafé
Nu werd Abina altijd al druk bezocht, maar toen Jeffrey en Laurens het roer overnamen in 2001 nam de populariteit van het café-restaurant een ongelooflijke vlucht. Abina groeide sowieso uit tot het nummer 1 feestcafé van Amstelveen, door de ene na de andere aansprekende artiest die er optrad. Gerard Joling, Gordon, René Froger, Anita Meijer, Lee Towers: ze waren er allemaal en zorgden vaak voor bomvolle mystery-avonden. En nu nog steeds is de Party Agenda goed gevuld.

Koningsdag
Om maar niet te spreken van Koninginnedag (en nu natuurlijk Koningsdag). Duizenden
(oud-)Amstelveners verzamelen zich nog altijd traditiegetrouw aan de Amsterdamseweg, voor wat ook wel ‘de grootste reünie van Amstelveen’ genoemd wordt. Maar je kan er altijd wel terecht voor een leuk feestje met live-muziek.

Abina-klassiekers
Naast al het feestgedruis is ook het eten bij Abina altijd een grote trekker geweest. De spareribs, mosselen en saté zijn al jarenlang ware Abina-klassiekers. ‘Niet aan te slepen’, is al jaren het antwoord op de vraag naar de verkoop van de mosselpannetjes in het seizoen. Abina won al eens de Gouden en Zilveren Mossel. ‘Maar vooral ook de spareribs zijn een klassieker’, zegt Jeffrey. ‘En we proberen vaak wat nieuws. De Combina is nu een enorme hardloper, een combinatie van kip en spareribs.’

Horecaman
Ook Laurens kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren. Hij is een prachtige horecaman. Ook al bestel je met z’n tienen tegelijk, hij hoort alles en behoudt altijd het overzicht. ‘Het is soms natuurlijk hard werken en we maken lange dagen, maar dat is het zeker waard.’

Abina-familie
Niet te onderschatten is het personeel van Abina. Een van de kenmerken is dat de bediening altijd bijzonder snel, gedreven en vriendelijk is. Je hoeft nooit lang te wachten op je bestelling en het team is ook nog eens opvallend trouw en vast. Het is een grote Abina-familie waardoor je je als bezoeker prima thuis voelt.

Feestje
Het 15-jarig bestaan wordt, op uitnodiging , spectaculair gevierd op 15 oktober met niemand minder dan André Hazes Jr. en Wesley. ‘Het is prachtig om iets terug te kunnen doen voor onze trouwe gasten’, besluit Laurens.

Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magzine No. 15. Oktober 2016.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.