Vlnr: Jet Smit, Chahat Gawdi, Mirte Vrielink, Robin Hids, Alba van Vliet, Dox van Gerwen en Ewa Petiet

‘Leefbaarheid’ is jaarthema voor gemeenteraad Amstelveen

Amstelveen - Voor de gemeenteraad van Amstelveen zal het jaar 2024 in het kader van ‘leefbaarheid’ staan, met als subthema's water, biodiversiteit, groen en klimaatveiligheid.

Dit volgt uit het eerder vastgestelde raadsprogramma rondom de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Op 24 januari 2024 organiseerde de raadstraineegroep een geslaagd aftrapmoment voor het nieuwe jaarthema. Mirella Vierveijzer, projectleider Natuur- en Milieueducatie gaf een op de aftrapavond een presentatie over de impact van groen en natuur op de jongere generatie, en waarom deze thema’s iedereen raken.

Impact

De trainees Alba, Chahat, Dox, Mirte en Robin presenteerden vervolgens zeven initiatieven en denkrichtingen binnen het jaarthema, waarmee de gemeenteraad zichtbaar en voelbaar impact zou kunnen maken. Na een korte uitleg en enthousiasmerende woorden van de nieuwe ambassadeurs Jet Smit en Ewa Petiet, konden alle aanwezigen stemmen op de initiatieven die hen het meest aanspraken. Ook was er ruimte voor aanvullende input en een open gesprek met de aanwezige raadsleden.

Participatie

Met een mooi opkomst van raadsleden, inwoners en organisaties werd tijdens de aftrapavond ook stilgestaan bij de afsluiting van het jaarthema ‘participatie’. Jacqueline Höcker, als voorzitter van de raadswerkgroep, gaf oud-ambassadeurs Diana Julio en Stieneke een welverdiend dankwoord.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.