Leerlingen KKC willen geluidsoverlast beperken

Leerlingen KKC willen geluidsoverlast beperken

AMSTELVEEN Leerlingen van het Technasium Keizer Karel College (KKC) in Amstelveen onderzoeken vanaf vandaag samen met akoestisch adviesbureau Westerveld Advies hoe je geluidsoverlast tijdens festivals in het Amsterdamse Bos kunt beperken. De opdracht is onderdeel van het lesprogramma van het tweede leerjaar.


- Lees verder onder deze advertentie -

De leerlingen gaan geluid meten, analyseren en 3d modellen maken van het gedrag van geluid. Ze gaan kijken naar mogelijke ontwerpvoorstellen op het gebied van podia, inrichtingen en gebruik van verschillende materialen.

Oplossingen

Westerveld werkt al een aantal jaar samen met organisatoren van festivals in het Amsterdamse Bos om te meten hoe het geluid zich gedraagt en welke oplossingen bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast voor omwonenden. Het onderwerp leent zich volgens een persbericht van het KKC uitstekend voor bestudering door de jonge ‘techneuten’ van het Keizer Karel College.

De bedoeling is dat er een inrichtingsplan voor het festivalterrein in de vorm van een 3D ontwerp wordt gemaakt. Het plan moet aantonen op welke wijze het geluidsniveau begrensd kan worden. Het project zal negen weken duren.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties