Gemeente Amstelveen

Leerlingen Rembrandt gaan traplopen voor MS

AMSTELVEEN - Leerlingen van groep 8 van de Brede School Rembrandt in Amstelveen zetten zich op een bijzondere manier in voor een wereld zonder de spierziekte multiple sclerose (MS). Ze gaan vandaag traplopen tijdens Arena MoveS 2018 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Het achtkoppige team heeft voor deze dag al veel sponsors verzameld. Ook de gemeente Amstelveen doet een duit in het zakje.

Rolstoel

Femke van Zwieten had nog nooit van MS gehoord totdat ze onlangs Sandy Krijnen, de eigenaresse van haar verzorgpony, ontmoette. Zij lijdt aan de spierziekte. Sandy vertelde dat zij zo’n 5 jaar geleden in een rolstoel zat, maar door een positieve mindset nu weer kan lopen. “Ik was hiervan zo onder de indruk dat ik haar heb gevraagd om haar verhaal te vertellen voor de klas”, vertelt Femke aan wethouders Herbert Raat en Frank Berkhout tijdens een bezoek aan het gemeentehuis in Amstelveen. ,,Na haar bezoek hebben we allemaal besloten om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS.”

Ook haar schoolgenootje Robin Spiegelenburg heeft geld ingezameld. Met tientallen zelfgemaakte armbandjes is zij langs familie, vrienden en school gegaan om ze te verkopen. “Ik heb al 275 euro opgehaald”, zegt ze enthousiast. “In totaal hebben we al meer dan 1000 euro opgehaald voor het goede doel.”

Trots

Sandy zelf is ook bij het bezoek aan het gemeentehuis aanwezig. De geboren Amstelveense heeft nog geen maand geleden 2000 kilometer gefietst om de top van de Mont Ventoux te bereiken om zo aandacht en geld te vragen voor onderzoek naar MS. Sandy is trots op de meiden. “Ik vind het geweldig dat zij zondag 700 treden gaan traplopen, want dit is iets wat MS-patiënten niet of nauwelijks kunnen. En ook voor Femke en Robin is dat best pittig.”

De wethouders zijn onder de indruk van de inzet van de leerlingen en het verhaal van Sandy. Samen met burgemeester Bas Eenhoorn is daarom besloten om het team van de Brede School Rembrandt tijdens Arena MoveS te steunen met 250 euro. “Wij zijn ontzettend trots op jullie en hopen dat jullie heel veel geld gaan ophalen voor dit goede doel”, zegt Herbert Raat op de website van de gemeente

Sandy, Femke en Robin hebben een vlog gemaakt van het bezoek. Bekijk deze hieronder.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.