Lekker werken tussen de Amstelveense bloesem

AMSTELVEEN - In het Amstelveense kersenbloesempark worden momenteel (onder fantastische voorjaarsomstandigheden) voorbereidingen getroffen voor het Cherry Blossom Festival dat aankomende zaterdag 11 april wordt gehouden. 

De arbeiders trekken veel publiek, dat vandaag in behoorlijke getale naar het in bloei staande park trekt. Het Cherry Blossom Festival werd in voorgaande jaren doordeweeks gehouden, maar dit jaar is gekozen voor een zaterdag, omdat er dan meer ruimte is voor (Japanse) families om het festival te bezoeken. Het festival heeft zijn oorsprong in Japan en markeert de start van de lente, zoals Amstelveenz vorige week meldde.  Tijdens het festival worden verschillende Japanse culturele activiteiten tentoongespreid in en om een feesttent.

Activiteiten
Tijdens het Cherry Blossom Festival  zijn er onder meer optredens te zien van het Japanse Sukura Koor, de Japanse Taiko Drum School uit Amsterdam en van het Sakura Japanse Harp Ensemble. Daarnaast zijn er stands waarin verschillende Japanse gewoonten gezien, geproefd en uitgeprobeerd kunnen worden, zoals origami vouwen, ikebana (bloemsierkunst) en Japanse thee. Ook zal er buiten een aikido demonstratie gegeven worden.

Hoog bezoek
Hoewel het bloesempark zaterdag uiteraard vrij te bezoeken is, is de festivaltent alleen toegankelijk voor genodigden. Het officiële programma heeft plaats tussen circa 14.30 en 17.00 uur Traditiegetrouw bezoeken veel hoogwaardigheidsbekleders het festival. Dit jaar zijn dat naast Amstelveens burgemeester Mirjam van ‘t Veld, de ambassadeur van Japan, de voorzitter van de Japanse Kamer van Koophandel, de voorzitter van de Nederland-Japan Associatie, de burgemeester van Haarlemmermeer en de loco-burgemeesters van Amsterdam en Almere.

Op de foto
In het kersenbloesempark wordt momenteel hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Cherry Blossom Festival op zaterdag 11 april.

 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.