LENTE! in het Oude Dorp: dit zijn de lente-acties, kom naar het dorp!

Amstelveen - Het Oude Dorp in Amstelveen staat twee weken lang in het teken van de lente. Tal van ondernemers hebben tussen 9 en 22 april 2023 diverse lenteacties. In dit artikel lees je er alles over en worden de diverse acties vermeld en uitgelicht. Bezoek vooral ook het Oude Dorp in de actieperiode en neem deel aan de Lentebockentocht.

Alle deelnemende ondernemers aan het LENTE! in het Oude Dorp zijn ook te herkennen aan raamposters. De lente-aanbiedingen variëren van kortingen tot speciale acties en die passeren hieronder de revue.

LENTEBOCKENTOCHT ACTIES

Actie Restaurant Aan de Poel**: kans op tweesterrenlunch (all-in) voor 2 personen bij volle stempelkaart LENTEBOCKENTOCHT

lenteactie aandepoel.jpg

Sterrenrestaurant Aan de Poel (**) draagt het Oude Dorp een warm hart toe. Deelnemers aan de Lentebockentocht (9-22 april) die een volle stempelkaart inleveren, maken daarom kans op een all-in lunch voor twee personen in het restaurant van Robbert Veuger en Stefan van Sprang.

Actie Restaurant The WineKitchen at Sea: kans op
diner voor 2 bij volle stempelkaart LENTEBOCKENTOCHT

wkas oude dorp volle stempelkaart.jpg

Doe jij mee aan de Lentebockentocht en weet je vijf stempels te verzamelen? Lever je kaart in en je maakt kans op een geweldig diner voor 2 personen, aangeboden door restaurant The WineKitchen at Sea.

Actie Restaurant De Poelier: kans op proeverij
voor 2 personen bij volle stempelkaart LENTEBOCKENTOCHT

lenteactie_poelier.jpg

Restaurant De Poelier in de Stationsstraat is een van de 5 deelnemende horecazaken aan de Lentebockentocht. Bij inlevering van een volle stempelkaart maak je kans op een heerlijke proeverij van Restaurant De Poelier voor 2 personen! 

Actie Café Thijs: Kans op een giftcard
van 25 euro bij volle stempelkaart LENTEBOCKENTOCHT

lenteactie_thijs2.jpg

Café Thijs in de Dorpsstraat heeft in het kader van de Lentebockentocht drie speciale lentebockbieren op de tap: Breugem Flirt, Dampegheest 1e Kieft (ai) en  Gulpener Lentebock. En met een volle stempelkaart voor de Lentebockentocht maak je kans op een giftcard van 25 euro.

Actie Café Het Wapen: kans op gift-voucher
van € 25,- bij volle stempelkaart LENTEBOCKENTOCHT

lenteactie_wapen.jpg

Het Wapen aan Amstelveen doet natuurlijk mee aan de Lentebockentocht tussen 9 en 22 april. Je kan er een heerlijk lentebockbiertje proeven in de actieperiode en nog beter nieuws: bij het inleveren van een volle stempelkaart maak je kans op een giftvoucher van 25 euro, vrij te besteden!

Actie ANNA: Speciale lentebieren tijdens LENTEBOCKENTOCHT

lenteactie_anna.jpg

In het kader van de Lentebockentocht heeft ANNA een hele reeks lentebieren op de kaart staan. Natuurlijk van de Naeckte Brouwers (Lentekriebels, Elser), maar ook zeker het proeven waard zijn Springtime van Pontus Brewing, Sancti Adalberti Lentebock van Brouwerij Egmond. En probeer ook eens Naecktstrand (Naeckt in het wild x Homeland). Op naar ANNA dus, proef de lentebock en haal je stempel voor de Lentebockentocht!

AANBIEDINGEN & ACTIES ONDERNEMERS:

Actie Salon Zeewind: nieuwe Cryo Facial behandeling van 55,- voor 40,-

behandeling zeewind lente oude dorp.jpg

Bij schoonheidssalon @Zeewind salon kan je in de actieperiode voordelig genieten van de nieuwe Cryo Facial behandeling voor een stralende huid met minimale inspanning! Deze mini-behandeling heeft een maximaal resultaat en je zult versteld staan van de verjongende kracht van ijs- en ijskoude lucht. Laat ons je huid verjongen met onze zachte lucht over je hals en gezicht, zonder dat we je huid verder aanraken. Boek nu jouw afspraak en ontdek de kracht van onze Cryo Facial bij schoonheidssalon Zeewind

Actie Destination Optiek: Kans op Ray Ban badhanddoek bij aankoop zonnebril 

lenteactie destination optiek.jpg

Toe aan een nieuwe zonnebril? Ga dan naar Destination Optiek in de Dorpsstraat. Je vindt er een exclusieve collectie zonnebrillen uit de internationale fashionwereld en van ambachtelijke designers. Bij aankoop van een zonnebril tussen 9 en 22 april maak je kans op een Ray Ban badhanddoek! 

Actie Music Meeting Lounge: donatie aan Alzheimer Nederland

mml_lente_in_het_dorp.jpg

Maak je tussen 9 en 22 april een boeking voor de periode mei-juni-juli bij vergaderlocatie de Music Meeting Lounge, dan wordt automatisch 25 euro gedoneerd aan het goede doel Alzheimer Nederland!

Actie Chante Pie: 10 procent korting op collectie Marc O'Polo

lenteactie_chante_pie.jpg  

Dameskleding boetiek Chante Pie in de Dorpsstraat 49 biedt in de actieperiode (9-22 april) tien procent korting op de collectie van Marc O'Polo. 

Actie Hamming van Seventer: Glasobject in de vorm van een kip voor 10 euro

lenteactie tapijten.jpg 

Galerie Hamming van Seventer aan de Dorpsstraat 33 heeft een enorme collectie moderne & klassieke vloerkleden. In de actieperiode biedt de winkel een leuk glasobject aan waar je vrolijk van wordt: het object heeft de vorm van een kip en is verkrijgbaar voor de speciale prijs van 10 euro.

Actie Hogerwerf & Meijer: 10 procent korting op horsystemen en insectenwering

lenteactie hogerwerf.jpg

Hogerwerf & Meyer biedt naast alle gereedschappen en ijzerwaren voor de doe-het-zelver en professional nog veel meer, zoals horsystemen. In de hele maand april krijg je in het kader van LENTE! in het Oude Dorp tien procent korting op alle horsystemen en insectenwering (nb: arbeid uitgezonderd).

Actie Vloerenstudio Amstelveen: korting op quick-step PVC met geïntrigeerde ondervloer

lenteactie_vloerenstudio.jpg

Vloerenstudio Amstelveen is gespecialiseerd in verschillende tyoe vloeren. In het kader van LENTE! in het Oude Dorp krijg je in de hele maand maand april korting op de nieuwe quick-step alpha PVC 4+1 mm met geïntrigeerde ondervloer: van 49,95 per m2 voor 44,95 per m2!

Actie Hotel Station Amstelveen: Koffie + wafel voor 5 euro op zaterdagen

lenteactie_station.jpg

Hotel Station Amstelveen aan de Stationsstraat biedt in de actieperiode op zaterdagen een heerlijk kopje koffie aan met een wafel voor de actieprijs van 5 euro. Geniet ervan!

Actie Ganymedes: gratis schoonmaakset bij aankoop van een verrekijker

lenteactie Ganymedes.jpg

Ganymedes aan de Middeldorpstraat 1 is de speciaalwinkel voor optische instrumenten. In de actieperiode krijg je bij aankoop van een verrekijker een schoonmaakste cadeau!

Actie Le Beau Village: Refill bottle cadeau bij aankoop So Pure Pouch*

lenteactie_beau_village.jpg

Bij hairstudio Le Beau Village aan de Dorpsstraat 98 ontvang je in de actieperiode (9-22 april) bij aankoop van een So Pure Pouch een refille bottle cadeau! *vraag naar de voorwaarden

Actie ijssalon Gia Gelato: 1 liter Sinas Split voor € 15,-

lenteactiegia-gelato.jpg

Bij ijssalon Gia Gelato in de Dorpsstraat kan je in de lente natuurlijk terecht voor het lekkerste ijs. In de actieperiode (t/m 22 april) is de nieuwe Sinas Split in de aanbieding: 1 hele liter voor de speciale prijs van 15 euro. En je krijgt ook nog een presentje voor het hele gezin!

Actie Du Monde Bar & Kitchen: Koffie + Red Velvet Cake voor € 7,-

leneactie Du  Monde.jpg

Du Monde  Bar & Kitchen heeft niet alleen het ideale lente-terras, ook kan je er terecht voor de lekkerste drankjes en versnaperingen. Tjdens LENTE! in het Oude Dorp kan je er terecht voor koffie of cappuccino met de overheerlijke huisgemaakte Red Velvet Cake voor de speciale lenteprijs van 7 euro.

Actie Gusto World of Pizza: Lentepizza met Lentebock voor 23,-

gusto lenteactie.jpg

Bij Gusto World of Pizza in de Dorpsstraat is tussen 9 en 22 april een speciale Lentepizza verkrijgbaar, belegd met buffelmozzarella, witte asperges, witte asperge creme, prestige ham en bieslook en natuurlijk aangevuld met een heerlijk Lentebockje voor de speciale prijs van € 23,-

Actie The Boost Club: gratis intake & proeftraining

boostclub lenteactie.jpg

Nieuw en net open in het Oude Dorp. The Boost Club aan de Dorpsstraat 19 biedt in de actieperiode een gratis intake en proeftraining aan!

Actie Potterie-Galerie het Oude Dorp: wijze uil workhops

potterie lente-actie.jpg

Bij Potterie-Galerie het Oude Dorp wordt tijdens LENTE! in het Oude Dorp doorlopende workshopjes keramiek gegeven: Handvormen hoe een wijze uil gemaakt wordt! Loop gerust binnen aan de Dorpsstraat 29 voor meer info. 

Actie Mondzorg Glory: gratis gebitsreiniging (bij inschrijving)

lenteactie_mondzorg_glory.jpg

Lets Smile, Sparkle & Shine! Mondzorg Glory is nieuw in het Oude Dorp en gevestigd aan de Dorpsstraat 98A. Bij nieuwe inschrijvingen tussen 9 en 22 april krijgen klanten een gratis gebitsreiniging. 

Actie Koudijs: 25% korting op 'We by Loewe' bluetooth speakers: van 129,- voor 99,-

lenteactie_koudijs.jpg

Familiebedrijf Koudijs biedt tijdens LENTE! in het Oude Dorp 25 procent korting aan op We by Loewe bluetooth-speakers. Je kan deze speakers tussen 9 en 22 april voor 99,- bemachtigen in plaats van 129,-! 

Actie Thuisin Piet: 25 procent korting op buitenverf Sigma S2U Allure

lenteactie Thuisin.jpg

Buiten schilderwerk? Ga dan naar Thuisin Piet aan de Dorpsstraat 102, want tussen 9 en 22 april ontvang je 25 procent korting op de beste verf voor buiten: Sigma S2U Allure.

Actie Joy Sky Ink: verloting kleine tattoo naar keuze onder Insta-volgers

joy sky ink oude dorp.jpg

Tattooshop Joy Sky Ink in de Dorpsstraat verloot een kleine tattoo naar keuze tussen haar volgers op Instagram. Dus volg een van de Instagram-accounts van Joy Sky Ink en wie weet kan jij straks een nieuwe tattoo uitkiezen!: @joyskyink @PJ_tattooartist @tatsbytiny_ @impulsive.ink 

Actie Kookstudio De Pantry: gratis drankje bij reservering

pantry oude dorp.jpg

Bij Kookstudio De Pantry aan de Doprsstraat 51 kan je gezellig koken met de kinderen, collega’s of familie! Als je reserveert in de actieperiode (9-22 april) krijg je een gratis drankje!

Actie De Kapper: verloting 'Keune X Stieglitz Box' onder Insta-volgers

kapper lenteactie.jpg

Het is raadzaam als je De Kapper in de Stationsstraat op Instagram gaat volgen in de actieperiode want dan maak je kans op een complete Keune X Stieglitz Giftbox. Dus volg De Kapper op Instagram: @dekapper.nl

Actie Cocktailbar La Piovra: lentecocktail Limoncello Sour

cocktailbar _ la piovra2.jpg

Cocktailbar La Piovra, gevestigd in het gebouw van restaurant The WineKitchen at Sea (De Bajes) en exclusief geopend op vrijdag- en zaterdagavond (vanaf 18.30 uur) serveert in de maand april een overheerlijke lente-cocktail: Limoncello Sour. Die moet je proeven! [Ingang bij The WineKitchen at Sea, bij voorkeur reserveren bij uw komst] 

Actie The WineKitchen at Home: bij aanschaf 6 flessen Fleur rosé een fles Sparkling rosé gratis 

winekitchen at home rose (1).jpg

The WineKitchen at Home aan de Stationsstraat 16 geeft de lente een extra setje! In de actieperiode krijg je bij aanschaf van een doosje overheerlijke Fleur rosé (6 flessen) een fles Sparkling rosé gratis! 

Actie Museum JAN & Lunchroom La Gare: horeca op zondagen

lagare_janMusuem.jpg

Het was op 1e Paasdag genieten voor bezoekers van Museum JAN, want zij konden in het kader van LENTE! in het Oude Dorp genieten van broodjes, koffie en lekkers van Lunchroom La Gare. Mede door het succes van deze actie verzorgt La Gare het hele voorjaar (dus ook na de actieperiode) op zondagen de horeca in Museum JAN!

BIZ Oude Dorp
Het initiatief 'LENTE! in het Oude Dorp' wordt mede mogelijk gemaakt door BIZ Oude Dorp. Volg dit lenteblog voor de acties en volg natuurlijk ook BIZ Oude Dorp op social media:  Facebook: @OudeDorpAmstelveen – Instagram: @oudedorpamstelveen 


Meer nieuws

Politiek vandaag 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen gisteren 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.