Lentemarathon in een nieuw jasje: 19 maart

Amstelveen - Na enkele jaren van afwezigheid door corona keert de Lentemarathon dit jaar weer terug in Amstelveen. En wel in een compleet nieuw jasje. Op zondag 19 maart 2023 staat Amstelveen in het teken van de KPMG Lentemarathon, met zowel de start als finish in Stadshart Amstelveen. Hét Amstelveense hardloopevenement biedt meer afstanden dan ooit.

KPMG is de nieuwe hoofdsponsor van de Lentemarathon, nadat AmstelveenZ de eerste drie edities haar naam had verbonden aan het succesvolle evenement. Ook VeenIX, het bouwconsortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de A9 verbreedt tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (Amstelveen) heeft zich voor drie jaar aangesloten bij de KPMG Lentemarathon. VeenIX is sinds 2019 actief bezig met dit mobiliteitsproject en wil als actieve speler in de regio Amstelveen graag een steentje bijdragen aan het evenement.

Start & finish in Stadshart

Nieuw is dat er dit jaar naast de hele, halve en estafette-marathon, eveneens een 5 en 10 kilometer gelopen kan worden. Ook is de Business Run flink uitgebreid en kent de Kids Run een nieuw parcours door winkelcentrum Stadshart Amstelveen. Zowel de start als de finish zijn deze 2023-editie midden in het Stadshart waar een echt lopersdorp wordt opgetuigd. Ook het parcours is op diverse punten gewijzigd.

Schrijf je hier in

DE AFSTANDEN

Hele marathon

Het blijft natuurlijk de Koningsafstand van de (KPMG)Lentemarathon: de volledige 42 kilometer en 195 meter voert dit jaar weer langs een schitterend en gevarieerd parcours. Je loopt grotendeels door het Amsterdamse bos, langs rivier de Amstel, door de polders en natuurlijk door de straten van Amstelveen, om vervolgens te eindigen in het finishdorp in Stadshart Amstelveen.

Halve marathon

De meest populaire afstand van de Lentemarathon. 21 kilometer kris kras door het mooie Amstelveen. Laat je verrassen door het fraaie parcours.

Estafette-marathon

De hele marathon kan ook door groepjes van vier in estafette-vorm worden gelopen. Uitermate geschikt voor groepjes vrienden en/of families die een hele marathon alleen een stap te ver vinden en aan zo’n 10 kilometer genoeg hebben. Net zoals bij de bekende atletiekestafette, loopt iedereen een deel van de marathon.

10 kilometer

Powered by 'BIZAmsterdamseweg'. Voor regelmatige lopers die een leuke uitdaging zoeken. Het parcours loopt vanaf het Stadshart, door het Amsterdamse Bos en over de Amsterdamseweg terug naar het start/finishdorp in het Stadshart.

5 kilometer

Powered by ‘Next LevelAMS’. Net begonnen met hardlopen? Dan is de 5 kilometer de ideale afstand. Start en finish - net als de marathonlopers- in het Stadshart.

Business Run

De Business Run is speciaal voor groepen en bedrijven (tussen 3 en 5 personen). Motiveer je collega’s en loop mee met de Business Run. Een gezellig en sportief netwerkevent. De tijd van de snelste drie deelnemers telt voor het bedrijvenklassement.

Kids Run (1 km of 500m)

Ideaal voor kinderen: een leuke loop door en om winkelcentrum Stadshart Amstelveen, dat zich als sponsor aan de Kids Run heeft verbonden. De Kids Run bestaat uit een rondje van 500 meter en kids hebben de keuze uit 1 of 2 rondjes.

Inschrijven en info

Inschrijven voor de afstanden kan op de website www.lentemarathon.nl.

Check voorafgaand aan het evenement ook deze website voor eventuele wijzigingen en natuurlijk de starttijden en de parcours. Ren ze!


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.