Lentemarathon in een nieuw jasje: 19 maart

Amstelveen - Na enkele jaren van afwezigheid door corona keert de Lentemarathon dit jaar weer terug in Amstelveen. En wel in een compleet nieuw jasje. Op zondag 19 maart 2023 staat Amstelveen in het teken van de KPMG Lentemarathon, met zowel de start als finish in Stadshart Amstelveen. Hét Amstelveense hardloopevenement biedt meer afstanden dan ooit.

KPMG is de nieuwe hoofdsponsor van de Lentemarathon, nadat AmstelveenZ de eerste drie edities haar naam had verbonden aan het succesvolle evenement. Ook VeenIX, het bouwconsortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de A9 verbreedt tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (Amstelveen) heeft zich voor drie jaar aangesloten bij de KPMG Lentemarathon. VeenIX is sinds 2019 actief bezig met dit mobiliteitsproject en wil als actieve speler in de regio Amstelveen graag een steentje bijdragen aan het evenement.

Start & finish in Stadshart

Nieuw is dat er dit jaar naast de hele, halve en estafette-marathon, eveneens een 5 en 10 kilometer gelopen kan worden. Ook is de Business Run flink uitgebreid en kent de Kids Run een nieuw parcours door winkelcentrum Stadshart Amstelveen. Zowel de start als de finish zijn deze 2023-editie midden in het Stadshart waar een echt lopersdorp wordt opgetuigd. Ook het parcours is op diverse punten gewijzigd.

Schrijf je hier in

DE AFSTANDEN

Hele marathon

Het blijft natuurlijk de Koningsafstand van de (KPMG)Lentemarathon: de volledige 42 kilometer en 195 meter voert dit jaar weer langs een schitterend en gevarieerd parcours. Je loopt grotendeels door het Amsterdamse bos, langs rivier de Amstel, door de polders en natuurlijk door de straten van Amstelveen, om vervolgens te eindigen in het finishdorp in Stadshart Amstelveen.

Halve marathon

De meest populaire afstand van de Lentemarathon. 21 kilometer kris kras door het mooie Amstelveen. Laat je verrassen door het fraaie parcours.

Estafette-marathon

De hele marathon kan ook door groepjes van vier in estafette-vorm worden gelopen. Uitermate geschikt voor groepjes vrienden en/of families die een hele marathon alleen een stap te ver vinden en aan zo’n 10 kilometer genoeg hebben. Net zoals bij de bekende atletiekestafette, loopt iedereen een deel van de marathon.

10 kilometer

Powered by 'BIZAmsterdamseweg'. Voor regelmatige lopers die een leuke uitdaging zoeken. Het parcours loopt vanaf het Stadshart, door het Amsterdamse Bos en over de Amsterdamseweg terug naar het start/finishdorp in het Stadshart.

5 kilometer

Powered by ‘Next LevelAMS’. Net begonnen met hardlopen? Dan is de 5 kilometer de ideale afstand. Start en finish - net als de marathonlopers- in het Stadshart.

Business Run

De Business Run is speciaal voor groepen en bedrijven (tussen 3 en 5 personen). Motiveer je collega’s en loop mee met de Business Run. Een gezellig en sportief netwerkevent. De tijd van de snelste drie deelnemers telt voor het bedrijvenklassement.

Kids Run (1 km of 500m)

Ideaal voor kinderen: een leuke loop door en om winkelcentrum Stadshart Amstelveen, dat zich als sponsor aan de Kids Run heeft verbonden. De Kids Run bestaat uit een rondje van 500 meter en kids hebben de keuze uit 1 of 2 rondjes.

Inschrijven en info

Inschrijven voor de afstanden kan op de website www.lentemarathon.nl.

Check voorafgaand aan het evenement ook deze website voor eventuele wijzigingen en natuurlijk de starttijden en de parcours. Ren ze!


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'