Voorstelling Ring-Ring door de Lichtbende

Lichtbende brengt lichtvoorstelling naar het Amstelveens Poppentheater

Amstelveen - Aankomende zondag brengt de Lichtbende de lichtvoorstelling Ring-Ring, vol visuele en muzikale vondsten, naar het Amstelveens Poppentheater. De voorstelling is leuk voor kinderen vanaf 4 jaar.

Ring-Ring

Ring-Ring is een tekstloze voorstelling waarbij livemuziek, poëtische lichtbeelden en theater voor je ogen versmelten tot een filmisch sprookje. Lichtbende heeft Ring-Ring speels gebaseerd op Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Maar nu op haar eigen unieke manier vol visuele en muzikale vondsten.

De muziek van Ring-Ring is speciaal voor deze voorstelling gearrangeerd en gecomponeerd voor accordeon, percussie en live-elektronica. Leidmotieven uit de opera worden even vreemd en verrassend als de beelden in dit verhaal.

Het verhaal

Fietsbel Ring-Ring is verdwaald. Langs sprookjesachtige maar ook gevaarlijke oorden zoekt hij zijn fiets. Een aandoenlijk avontuur vol vrolijke maar ook heikele momenten met vreemde wezens en onverwachte ontmoetingen. Of zijn zoektocht wordt beloond blijft spannend tot het einde.

Lichtbende

Lichtbende is bekend om haar poëtische voorstellingen met een unieke combinatie van handmatig geanimeerde projecties en livemuziek. Alle handelingen van de artiesten zijn zichtbaar voor het publiek. Alledaagse materialen transformeren tot levendige personages. Na de voorstelling volgt een korte demonstratie waarbij de kinderen al hun ‘hoe-doe-je-dat-vragen’ kunnen stellen. 

Voorstelling

De voorstelling Ring-Ring is te zien op zondag 29 januari om 14.30 uur en is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Toegangsprijs: € 9,00
Reserveren: www.amstelveenspoppentheater.nl


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.