Amstelveenz

Lijn 199 gaat toch weer door Bovenkerk rijden

AMSTELVEEN - In overleg hebben Connexxion, Vervoerregio Amsterdam en wethouder Brandes besloten dat de buslijn 199 toch weer door Bovenkerk gaat rijden. Ze kwamen bijeen om verbeteringen van de nieuwe dienstregeling van Connexxion te bespreken. Het is de bedoeling dat de aanpassing in april wordt doorgevoerd.

Wethouder Brandes licht toe: "Direct nadat bekend werd dat in de nieuwe dienstregeling van Connexxion de fijnmazigheid ontbrak zijn we met hen en de Vervoerregio om tafel gaan zitten. In mei leverde dit behoud van de halte Graaf Florislaan op en het blijven rijden van buslijn 199 in de avonduren en weekenden. Net voor de kerst hebben we hier gelukkig nog een aantal verbeteringen aan kunnen toevoegen. Zo gaat de 199 weer door Bovenkerk rijden en hopelijk op termijn weer tot aan het busstation Amstelveen (via ziekenhuis Amstelland). Dat is waar ik me hard voor blijf maken. Ook gaan we samen met Connexxion en de Vervoerregio bekijken hoe we de bereikbaarheid van de wijken en het ziekenhuis kunnen verbeteren. Connexxion is bereid de concessie te blijven ontwikkelen. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat in het vervoerplan 2019 nog meer verbeterpunten een plaats krijgen."

Verbeteringen
Ook wordt er gekeken of bus 174 weer eerder dan 9 uur in de morgen kan beginnen met rijden. Er wordt onderzocht of R-netlijn 357 zo snel mogelijk via de J. Addamslaan kan gaan rijden. Ook gaat de gemeente een gesprek aan met wijkplatform Waardhuizen/Middenhoven over de behoefte aan een buslijn door Waardhuizen. De vervoerregio en Connexxion willen echter niet meewerken aan meerdere haltes in Westwijk, omdat ze voorkeur geven aan de mobiliteitsdruk verminderen.

Ontwikkeling
Omdat Connexxion de nieuwe dienstregeling heeft opgesteld aan de hand van de eisen die gesteld zijn in de concessie kan de Vervoerregio de wensen van de gemeente Amstelveen niet allemaal per direct doorvoeren. Connexxion is gelukkig bereid de concessie te blijven ontwikkelen.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.