Literair concert in Johannes Kapel

Amstelveen – In de Johannes Kapel vindt op Eerste Paasdag een literair concert plaats. Gedichten van emeritus predikant Carel ter Linden zullen dankzij pianist Mirjam Karres worden begeleid door muziek van onder meer Bach.

Carel ter Linden, die bij een breed publiek bekend staat als de ‘hofpredikant', is tevens schrijver en dichter. Hij heeft gedichten, eigenlijk meer verhaaltjes, geschreven over het leven en gebundeld in een boekje ‘Om een zin’.

Betekenis

De gedichten zijn niet bijbels maar wel met een diepere betekenis. Ze zijn afwisselend ontroerend, luchtig, vrolijk en toegankelijk. Zinnen, woorden en beelden resoneren na in de muziek. Mirjam Karres heeft hier prachtige pianowerken bij uitgezocht.

Op het programma staan composities van Bach, Scarlatti, Chopin, Liszt en Debussy en zo wisselen muziek en woord elkaar af. Karres speelt op een door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beschikbaar gestelde Bösendorfer-vleugel uit 1985.

Persprijs

Mirjam Karres (1972) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaya. In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-Italië.

Samen met haar tweelingzuster Sandra vormt zij een viool-piano duo waarmee ze een concerttour door Singapore, Brunei en Maleisië maakte. Mirjam nam deel aan verschillende festivals zoals het Britten-Pears festival in Aldeburgh en het Manchester Music Festival in het Amerikaanse Vermont. Momenteel is ze werkzaam als pianodocente en treedt ze op diverse podia regelmatig op in Nederland.

Boeken

Carel ter Linden (1933) werd na een studie rechten en theologie predikant in Hoogvliet, Oegstgeest en de Kloosterkerk in Den Haag. Na zijn emeritaat in 1999 schreef hij een aantal boeken op pastoraal en theologisch gebied.

Over zijn laatste boek ‘Wat doe ik hier in Godsnaam’, dat in 2013 is verschenen bij de Arbeiderspers, verzorgt hij lezingen in kerkelijke gemeenten en daarbuiten. In 2008 verscheen bij de Arbeiderspers zijn dichtbundel ‘Om een zin’. Dit heeft in 2009 geleid tot een programma van gedichten uit deze bundel.

Praten

Na het concert in de Johannes Kapel aan de Amsterdamseweg in Amstelveen op 21 april is er de mogelijkheid om gezellig aan te schuiven en met de musici nog even na te praten en na te tafelen tijdens de door Spoon Original geserveerde after-concert-diners. De aanvang van het concert is 16.00 uur en de deuren gaan om 15.30 uur open.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws