Literair concert in Johannes Kapel

Amstelveen – In de Johannes Kapel vindt op Eerste Paasdag een literair concert plaats. Gedichten van emeritus predikant Carel ter Linden zullen dankzij pianist Mirjam Karres worden begeleid door muziek van onder meer Bach.

Carel ter Linden, die bij een breed publiek bekend staat als de ‘hofpredikant', is tevens schrijver en dichter. Hij heeft gedichten, eigenlijk meer verhaaltjes, geschreven over het leven en gebundeld in een boekje ‘Om een zin’.

Betekenis

De gedichten zijn niet bijbels maar wel met een diepere betekenis. Ze zijn afwisselend ontroerend, luchtig, vrolijk en toegankelijk. Zinnen, woorden en beelden resoneren na in de muziek. Mirjam Karres heeft hier prachtige pianowerken bij uitgezocht.

Op het programma staan composities van Bach, Scarlatti, Chopin, Liszt en Debussy en zo wisselen muziek en woord elkaar af. Karres speelt op een door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beschikbaar gestelde Bösendorfer-vleugel uit 1985.

Persprijs

Mirjam Karres (1972) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaya. In december 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-Italië.

Samen met haar tweelingzuster Sandra vormt zij een viool-piano duo waarmee ze een concerttour door Singapore, Brunei en Maleisië maakte. Mirjam nam deel aan verschillende festivals zoals het Britten-Pears festival in Aldeburgh en het Manchester Music Festival in het Amerikaanse Vermont. Momenteel is ze werkzaam als pianodocente en treedt ze op diverse podia regelmatig op in Nederland.

Boeken

Carel ter Linden (1933) werd na een studie rechten en theologie predikant in Hoogvliet, Oegstgeest en de Kloosterkerk in Den Haag. Na zijn emeritaat in 1999 schreef hij een aantal boeken op pastoraal en theologisch gebied.

Over zijn laatste boek ‘Wat doe ik hier in Godsnaam’, dat in 2013 is verschenen bij de Arbeiderspers, verzorgt hij lezingen in kerkelijke gemeenten en daarbuiten. In 2008 verscheen bij de Arbeiderspers zijn dichtbundel ‘Om een zin’. Dit heeft in 2009 geleid tot een programma van gedichten uit deze bundel.

Praten

Na het concert in de Johannes Kapel aan de Amsterdamseweg in Amstelveen op 21 april is er de mogelijkheid om gezellig aan te schuiven en met de musici nog even na te praten en na te tafelen tijdens de door Spoon Original geserveerde after-concert-diners. De aanvang van het concert is 16.00 uur en de deuren gaan om 15.30 uur open.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.