VVD- bestuursvoorzitter Claudio Mancinelli en lijsttrekker Herbert Raat

Lokaal sterk geworteld VVD zet ‘sterspelers’ op kandidatenlijst GR2022

Amstelveen - De VVD Amstelveen, al meer dan 35 jaar de grootste partij van de gemeente, heeft de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 gepresenteerd. Het bestuur van de partij had de afgelopen maanden een flinke kluif aan de samenstelling van de lijst en dat was zeker niet uit armoede: er werden gesprekken gevoerd met liefst 50 beschikbare kandidaten.

De VVD blijft een onverminderd grote en trouwe fanbase in Amstelveen hebben. Waar het voor diverse (lokale) partijen nog al eens een uitdaging is om voldoende geschikte kandidaten te vinden, staan ze bij de liberale partij, die in Amstelveen gekenmerkt wordt door een professioneel georganiseerde lokale partijstructuur, te trappelen om aan de slag te gaan.

Lokale wortels, geen passanten

Bestuursvoorzitter Claudio Mancinelli en lijsttrekker Herbert Raat verklaren de grote interesse van kandidaten door de sterke lokale wortels die de VVD in Amstelveen heeft. Raat legt uit: ‘Iedereen praat altijd over lokale partijen, maar wij zijn altijd de grootste lokale partij van Amstelveen geweest. Dat komt omdat wij een enorm sterke lokale grondslag hebben in Amstelveen. De VVD is hier geworteld, omdat het nooit een club van passanten is geweest. Bij ons vind je geen mensen die hier een paar jaar komen wonen en dan naar het buitenland vertrekken.’

Amstelveengevoel

Raat voegt toe: ‘Als je carrière in de politiek wilt maken en Amstelveen als tussenstation ziet, dan moet je ook niet bij ons zijn. Als je echt iets wil betekenen voor Amstelveen en iets goed wilt  doen voor je mede-Amstelveners, dan juist wel. Raat vult aan dat dàt eigenlijk het sterke ‘Amstelveengevoel’ is dat bij de club heerst: iedereen stelt het belang van Amstelveen als leefbare, kwalitatieve stad met al haar voorzieningen voorop.

Vernieuwing

‘Continuïteit is de kracht van de VVD in Amstelveen,’ zegt Raat. Mancinelli beaamt dat. De voorzitter stelt dat de VVD sterspelers met grote kwaliteiten kon selecteren voor de komende raadsperiode en laat weten dat er een zorgvuldig en uitvoerig proces aan de samenstelling van de kandidatenlijst (die unaniem door de leden is vastgesteld) vooraf is gegaan. Er zijn vernieuwingen doorgevoerd en er hebben verschuivingen plaatsgevonden, nodig om bij te blijven.

Meer vrouwen

‘Als je nooit iets veranderd, blijf je stil staan,’ zegt Mancinelli. Hij spreekt over een vernieuwende, diverse en krachtige lijst die bestaat uit een ideale mix van ervaren raadsleden en enthousiaste veelbelovende nieuwkomers. Opvallend daarbij is dat het aandeel vrouwen sterk is gestegen, zowel in de Top 10 als in de complete lijst. 

Top 20

In een vanmiddag gestuurd persbericht presenteert de VVD de Top 20 (en drie lijstduwers) en daar zit flink wat vernieuwing in ten opzichte van de huidige periode. De Top 3 is ongewijzigd voor wat betreft de vorige gemeenteraadsverkiezingen: Herbert Raat (wie kent hem niet) voert de lijst aan, gevolgd door de trouwe en gedegen Janneke Leegstra en Kees Noomen (fractievoorzitter).

Op 4 manifesteert zich Jet Smit, die haar sporen volgens het bestuur de afgelopen jaren letterlijk verdiende en zich enorm inspant voor de club en daarnaast grote loyaliteit toont. Nummers 5 (Menno van Leeuwen), 6 (Femke Lagerveld), 7 (Bart Dorgelo) en 8 (Elisa de Marco) zijn allen enthousiaste nieuwkomers die volgens Mancinelli veel in hun mars hebben en het juiste VVD- én Amstelveen DNA hebben. 

De huidige raadsleden Victor Frequin en Bas Zwart maken de Top 10 compleet en worden door het bestuur geprezen om hun inzet. Diverse ervaren raadsleden maken plaats: zo zijn Remco Snoek en Paul Feenstra niet langer op de lijst terug te vinden en zijn Tom Coumans en Benjamin Smalhout onderaan gepositioneerd. Lijstduwers zijn wethouder Rob Ellermeijer (op 21), Hans Bulsing (thans nestor van de raad op 22) en Rajiv Mehra op 23. 

vvd_kandidaten.jpg

Mancinelli geeft tot slot aan aan dat de VVD het beste voor Amstelveen en de Amstelveners wil en is trots dat er een sterke, kwalitatieve en gevarieerde kandidatenlijst tot stand is gekomen die dat kan bewerkstelligen. De partij heeft ook het verkiezingsprogramma gereed, dat tot doel heeft de goede dingen in Amstelveen te behouden en verbeterpunten aan te pakken. 


Meer nieuws

Wonen gisteren 11:04

Htel-gebouw Amstelveen Zuid krijgt complete metamorfose

Amstelveen - Het Htel-gebouw op de hoek van de Laan van de Helende Meesters en de Groenelaan in Amstelveen Zuid zal een complete metamorfose ondergaan. Cobraspen Groep, de Haarlemse eigenaar, vernieuwt het exterieur van het gebouw dat een volledig nieuwe ‘look’ krijgt en renoveert de 233 appartementen. Ook wordt er een grote verduurzamingsslag gemaakt; het energieverbruik wordt door de toepassing van warmtepompen, zonnepanelen en verbeterde isolatie met 55% teruggebracht.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:40

Het wil niet echt vlotten met de beweegbare paaltjes in het Oude Dorp

Amstelveen - De gemeente blijft veel klachten binnenkrijgen over de beweegbare paaltjes in het Oude Dorp van Amstelveen. De paaltjes weren sinds het najaar van 2021 doorgaand verkeer uit de dorpskern, maar blijken allerminst feilloos te werken.