Peter de Groot (AAN!) en Peter le Cuivre (RTVA) ondertekenden een intentieverklaring

Lokale omroepen willen samen verder

Amstelveen - De twee lokale omroepen RTVA en AAN! hebben een intentieverklaring getekend waarin zij aankondigen hun krachten te willen bundelen onder de nieuwe naam: ‘1Amstelveen’. 

De gemeenteraad besloot in 2021, na een ellenlange periode van touwtrekken en discussieren over de lokale omroep, naast RTVA een tweede omroep te bekostigen. AAN! werd in 2021 met veel bombarie gelanceerd. Het nieuwe media-initiatief was aanvankelijk beoogd opvolger van RTVA, maar laatstgenoemde behield verrassend de lokale licentie. 

Fusie

De gemeenteraad besloot ondanks dat RTVA de licentie behield, ook AAN! subsidie te verstrekken en zo een tweede omroep te faciliteren. Inmiddels hebben beide omroepen aangegeven samen verder te willen en ook offcieel te willen fuseren. Vooruitlopend op een formele fusie hebben beide stichtingen bij de gemeente samen een subsidieaanvraag ingediend voor 2023, op basis van een gezamenlijke meerjarenbegroting ‘23-25..

1Amstelveen moet volgens beide omroepen een nieuw fris lokaal mediamerk gaan worden dat gebruik gaat maken van de diverse mediaplatformen. Daar zal de belevingswereld van de Amstelvener centraal staan. De omroepen werken al aan een nieuwe vormgeving en een website voor 1Amstelveen. Het doel van 1Amstelveen is de journalistieke kwaliteit en actualiteit van nieuws- en informatievoorziening over Amstelveen en omstreken verder op te voeren en aansprekende programma’s te produceren voor de Amstelveense gemeenschap.

De omroepen geven aan dat een nieuw omroepbestuur op een evenwichtige manier zal worden samengesteld met leden afkomstig van beide omroepen. Aan de twee huidige PBO’s (Programma Bepalend Orgaan) is gevraagd met elkaar in contact te treden over de aanpassing van de samenstelling van dit wettelijke orgaan.

Binnenkort wordt ook een intentieverklaring getekend met NH Nieuws over uitwisseling van content tussen de beide (streek-)redacties en het periodiek voeren van journalistiek overleg. Aanvankelijk had alleen AAN! de samenwerking met NH Nieuws. Tevens zal NH Nieuws facilitaire ondersteuning geven zoals het gebruik van technische middelen en scholing van vrijwilligers en stagiaires.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Let's dance: rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De Stichting Rolstoeldansen Amstelveen staat de laatste tijd meer dan ooit in de belangstelling. De vereniging laat zich zien op diverse lokale evenementen (zoals Amstelveen on Wheels) en liet ook Amstelveense raadsleden kennismaken met de wereld van het rolstoeldansen .Vrijwilligster Corrie van Hugten, tijdens het Sportgala Amstelveen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar, is al 42 jaar (!) de drijvende kracht achter de Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, maar ook achter de Stichting Rolstoeldansen Nederland. In 1980 kreeg Corrie van een bevriende dansleraar uit Leiden een bijzondere opdracht, die ze tot op de dag van vandaag met bevlogenheid uitvoert. ‘Hij zei tegen mij: jij gaat zorgen dat mensen met een beperking dansplezier krijgen.’ En zo geschiedde.

Kunst & Cultuur vandaag 09:00

Nu te zien in Museum JAN: Tjalf Sparnaay - The Bigger Picture

Amstelveen - Met de jubileumtentoonstelling The Bigger Picture viert Museum JAN de 70ste verjaardag van beeldend kunstenaar Tjalf Sparnaay. Ruim 60 werken uit verschillende museale en particuliere collecties geven een bijzonder overzicht van zijn oeuvre: van zijn eerste illustraties voor ansichtkaarten tot zijn nieuwste foodpainting WasteScape dat voor het eerst wordt geëxposeerd voor publiek.

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.