[Beeld ter illustratie] Pixabay.com

Lood in bodem: onderzochte Amstelveense speelplaatsen blijken veilig

Amstelveen – In onderzochte Amstelveense speeltuinen waar kinderen in aanraking kunnen komen met open grond is geen noemenswaardig aandeel lood in de bodem aangetroffen.

Gemeente Amstelveen meldt dat het veilig voor kinderen is om er te spelen. De provincie heeft bodemonderzoek uitgevoerd in alle Noord-Hollandse gemeenten.

Het gaat om speelplaatsen waar kinderen in aanraking kunnen komen met open grond, zoals natuurlijke speeltuinen. In december 2018 zijn door de provincie grondmonsters genomen bij de vier kinderspeelplaatsen in Amstelveen waarbij dit het geval is.

Uit de voorlopige uitslag blijkt dat alle locaties onder de laagste norm scoren. Dit betekent dat de speelplaatsen als veilig zijn beoordeeld. De definitieve uitslag volgt zodra alle gemeenten zijn onderzocht.

Voor meer informatie over loodverontreiniging is de folder Let op Lood! beschikbaar. Die folder is ook online beschikbaar via deze link.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.