Lucky Amstelveen!

AMSTELVEEN - December is natuurlijk de tijd van de feestdagen, maar het is zeker ook de tijd van de loterijen, In Amstelveen vallen geregeld grote prijzen: de Staatsloterij, de Lotto en de Postcodeloterij keerden al eens flinke prijzen uit in onze stad, die gekscherend ‘Las Vegas aan de Amstel’ kan worden genoemd.

Jaarlijks is vooral de run op Ouderjaarsloten van de Staatsloterij groot. Dit jaar is de hoofdprijs 30 miljoen euro. Zo’n megajackpot viel nog niet in Amstelveen, maar afgelopen voorjaar nog werd er een miljoenenlot verkocht bij de Albert Heijn in winkelcentrum Groenhof. De winnaar mocht 1 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven.

30 jaar lang 10.000 euro per maand
In de zomer van 2015 won een abonneespeler uit Amstelveen ook al een Staatsloterij-prijs waar heel veel Amstelveners van dromen: de winnaar ziet voor een periode van 30 jaar maandelijks 10.000 euro op zijn rekening bijgeschreven worden. Belastingvrij.

Postcodeloterij
Vers in het geheugen staat waarschijnlijk ook nog de miljoenenprijs van de PostcodeLoterij die afgelopen juni in Waardhuizen (1186) viel. Het ging om een prijs van in totaal 2,5 miljoen euro, waarbij de helft werd verdeeld onder deelnemers met de postcode 1186 VE, de andere helft ging naar alle deelnemende loten met de wijkcode 1186. Het leverde drie winnaars 114.678,- euro op, 15 winnaars kregen 57.678,- en 1 winnaar 45.871,-. Meer dan tweeduizend wijkwinnaars kregen 346,- euro per lot.

Fietsen
Grappig feitje in de kleinere prijzen: de Postcodeloterij bepaalde al eens jarenlang onbewust het straatbeeld in Westwijk, toen de Postcodeloterij-fietsprijs viel en honderden fietsen werden uitgedeeld. De kenmerkende oranje-groen-witte fietsen stonden jarenlang door de hele wijk en ook Marktplaats deed het prima: sommige deelnemers wonnen wel tien fietsen en bij het winkelcentrum hadden mensen soms moeite hun eigen fiets terug te vinden, omdat ze allemaal hetzelfde waren.

2,5 miljoen
Maar terug naar de grote prijzen: eind 2013 won een Amstelvener die nietsvermoedend een straatje 1/5e Staatsloten had gekocht bij Primera Frank & Marian op Winkelcentrum Middenhoven, 2.540.000,- euro. Hij mocht de Jackpot van 12,7 miljoen euro delen met vijf anderen.

Winnaar zoeken
Maar het duurde bijna 2 maanden voordat de winnaar doorhad dat hij de geluksvogel was. Een oproep in het toenmalige Amstelveens Weekblad dat de Staatsloterij nog steeds op zoek was naar de winnaar deed hem besluiten nogmaals zijn loten te controleren: het bleek zijn geluksdag. Het zoeken van de winnaar gebeurt vaker: ook bij Cigo de Posthoorn aan de Van der Hooplaan duurde het enige tijd voordat een winnaar van twee ton zich wist te melden. ‘Maar meestal komt het wel in orde’, zegt Hans Poll van De Posthoorn.

Top-verkooppunt
Nergens in Amstelveen worden meer Staatsloten verkocht dan in zijn zaak. In zowat alle nationale verkooprijtjes die op loterijgebied te bedenken zijn staat De Posthoorn in de nationale top 5. Poll wordt in de volksmond ook wel de gelukswinkelier van Amstelveen genoemd omdat in zijn zaak diverse keren achter elkaar grote prijzen vielen (variërend van 1 tot 2 ton) en er altijd iets te beleven valt.

Loterijgek
Poll is loterijgek en dat leidde zijn loterijverkopen naar grote hoogten. De Posthoorn is van de circa 5000 Staatsloterij-verkooppunten het nummer 3 verkooppunt van Nederland als het op hele Staatsloten aankomt en moet alleen Cigo John en Wim (Amsterdam Osdorp) en Primera Kosterman (Zwolle) voor zich dulden, waar diverse miljoenenprijzen vielen.

XL
Wel is De Posthoorn met voorsprong nummer 1 van Nederland als het gaat om verkoop van XL-loten en op die loten vielen bij hem ook de meeste prijzen. ‘Het wordt wel weer tijd voor een grote prijs’, lacht Poll, die met tal van extra acties loten aan de man brengt. Als ergens een grote prijs valt, zijn mensen geneigd daar hun volgende lot te kopen hetgeen een boost geeft aan de verkoop. Primera Kosterman in Zwolle wordt om die reden ook wel de geluksmakelaar van Nederland genoemd: in 2016 viel daar nog 15 miljoen euro, nadat er eerder ook al hoofdprijzen vielen

Loterijspecialist
Amstelvener Hans Poll ontwikkelt zich bewust tot loterijspecialist en biedt altijd wat extra’s voor zijn klanten: van het winnen van een visschaal en gratis ijs tot een straatje Staatsloten en zelfs een reis naar het echte Las Vegas. ‘Ik vind het prachtig iets extra’s te doen. En ik hoop altijd dat een van mijn vaste klanten een grote prijs wint. Maar heel vaak kom je er niet achter wie nu die grote prijzen wint.’

Krasloten
Dit jaar heeft De Posthoorn ook weer een speciale Gelukskoffer (49,50), met 50 euro aan krasloten, duizend euro voordeel bij lokale winkeliers en de kans om een straatje Staatsloten te winnen. Over krasloten gesproken, in 2007 won een patiënt van Ziekenhuis Amstelland 25.000 euro met een Klavertje 4-kraslot dat hij op zijn ziekbed had gekregen. De man rolde bijna uit zijn bed toen hij de prijs zag; hij besloot het winnende lot die nacht onder zijn matras te bewaren uit angst dat het kwijt zou raken. Het lot was gekocht bij een Amstelveense supermarkt.

El Gordo
Het is dus niet alleen de Staatsloterij waar je mee kan scoren (In Amstelveen viel eind jaren ’90 bijvoorbeeld al eens een prijs van 5,5 miljoen gulden in de Lotto), maar Poll richt zich zeker in de decembermaand vooral ook op Staatslotenacties. Net als vorig jaar heeft hij zich laten inspireren door ‘El Gordo’, de beruchte Spaanse kerstloterij die ook wel ‘De Vette’ wordt genoemd en waarbij jaarlijks inwoners van hele Spaanse dorpen in een klap (multi-)miljonair werden.

KWF
Bij aankoop van een heel Oudejaarslot (of twee halve) spelen klanten gratis mee met een gezamenlijk straatje oudejaarsloten, met een extra kans op de hoofdprijs van 30 miljoen euro. Het totale prijzengeld dat op het El Gordo-straatje valt wordt verdeeld onder alle klanten die bij Cigo de Posthoorn aan de actie deelnemen. Komt het prijzengeld onder de 1000 euro uit, dan wordt het bedrag niet verdeeld onder de klanten, maar verdubbeld door De Posthoorn en geschonken aan het KWF!


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.