Het melkpak gezien vanaf de A9 bij Ouderkerk

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

De unieke en uiteindelijk geslaagde wereldrecordpoging werd georganiseerd om op een creatieve en positieve manier aandacht te vestigen op het belang van duurzaamheid en biodiversiteit. Het pak melk van 5 meter hoog werd 27 meter de lucht in gehesen.

melkpak a9 amstelveen 2.jpg
Foto: Boeren van Amstel

De Boeren van Amstel  zijn voorstanders van lokale productie en een korte voedselketen. Zij streven ernaar de 'foodmiles' te verminderen en tegelijkertijd bij te dragen aan de zorg voor de weidevogelpopulatie. Dit jaar lijkt bijzonder gunstig te zijn voor de Grutto, Tureluur en Kievit!

Met elke verkochte liter melk, reserveren de boeren 2 cent voor natuurprestaties zoals uitgesteld maaien, het bevorderen van biodiversiteit en extensieve begrazing. Deze initiatieven, gericht op het optimaliseren van de weidevogelstand en het herstellen van de natuur, worden uitgevoerd in samenwerking met Vogelbescherming Nederland.

Het wereldrecord van vandaag was bedoeld om positieve aandacht te vestigen op de aanzienlijke jaarlijkse besparing op voedselkilometers, de verbeterde relatie tussen boer en consument, en de impact op de biodiversiteit rond de stad Amsterdam. Bezoekers konden ook deelnemen aan een pannenkoekversierwedstrijd.

Tijdens de evenement, werd een bord onthuld met de verrassende boodschap dat klanten al €25.000 aan het Weidevogelfonds hebben gedoneerd dankzij hun aankopen.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.