‘Luxeproject 'Wonen aan de Poel' had zo’n 10x verkocht kunnen worden’

‘Luxeproject 'Wonen aan de Poel' had zo’n 10x verkocht kunnen worden’ Foto: Artistieke impressie van Poelvilla 'Boston'. [Voorma-Millenaar / Brockhoff]

AMSTELVEEN – Voor de prijzige villa’s en appartementen in het luxueuze nieuwbouwproject ‘Wonen aan de Poel’ aan de Handweg in Amstelveen bestaat meer dan 10x zoveel belangstelling dan dat er woningen worden gebouwd.

Het luxe project bestaat uit 35 woningen en de prijzen variëren van pak 'm beet 6 ton (appartementen) tot over de 2 miljoen euro (villa's). De prijs bleek geen drempel voor veel geïnteresseerden: nadat een informatiemiddag eerder  al duizend belangstellenden trok, is inmiddels duidelijk dat zo’n vierhonderd mensen dolgraag een van de woningen willen bemachtigen en zich officieel hebben ingeschreven.

Dat blijkt uit informatie die wethouder Bot (bbA) openbaar heeft gemaakt, in een brief over de onverminderde druk op de Amstelveense woningmarkt. Het luxe woonproject, dat gerealiseerd wordt aan de Oostelijke Poeloever (Handweg, Handwegkerk) voorziet in de bouw van 14 zeer luxe appartementen, acht landhuizen en diverse poelvilla's.

Voor één van de 18 nieuwbouwwoningen van het energieneutrale nieuwbouwproject aan de Startbaan in Amstekveen Zuid was het ook dringen: voor de 18 woningen waren 140 gegadigden.

 


Reacties