Artistieke impressie van Poelvilla 'Boston'. [Voorma-Millenaar / Brockhoff]

‘Luxeproject 'Wonen aan de Poel' had zo’n 10x verkocht kunnen worden’

AMSTELVEEN – Voor de prijzige villa’s en appartementen in het luxueuze nieuwbouwproject ‘Wonen aan de Poel’ aan de Handweg in Amstelveen bestaat meer dan 10x zoveel belangstelling dan dat er woningen worden gebouwd.

Het luxe project bestaat uit 35 woningen en de prijzen variëren van pak 'm beet 6 ton (appartementen) tot over de 2 miljoen euro (villa's). De prijs bleek geen drempel voor veel geïnteresseerden: nadat een informatiemiddag eerder  al duizend belangstellenden trok, is inmiddels duidelijk dat zo’n vierhonderd mensen dolgraag een van de woningen willen bemachtigen en zich officieel hebben ingeschreven.

Dat blijkt uit informatie die wethouder Bot (bbA) openbaar heeft gemaakt, in een brief over de onverminderde druk op de Amstelveense woningmarkt. Het luxe woonproject, dat gerealiseerd wordt aan de Oostelijke Poeloever (Handweg, Handwegkerk) voorziet in de bouw van 14 zeer luxe appartementen, acht landhuizen en diverse poelvilla's.

Voor één van de 18 nieuwbouwwoningen van het energieneutrale nieuwbouwproject aan de Startbaan in Amstekveen Zuid was het ook dringen: voor de 18 woningen waren 140 gegadigden.

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.