Maaike Veeningen (D66) wordt wethouder in Almere

Maaike Veeningen (D66) wordt wethouder in Almere Foto: Gemeente Almere

Amstelveen - Maaike Veeningen (D66), de afgelopen vier jaar wethouder in Amstelveen, is voorgedragen voor een wethouderschap in gemeente Almere. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Het blijkt dat Veeningen daags na de gemeenteraadsverkiezingen is gebeld door Martine van Bemmel, fractievoorzitter D66 Almere, met de vraag of zij kandidaat wethouder wilde zijn. In een persbericht van D66 gaf Veeningen deze week nog aan zich voor te bereiden op een volgende stap in haar loopbaan.

Mooi moment

'Toen Martine mij benaderde was ik zeer verrast, maar het kwam op een mooi moment', stelt Veeningen. 'Ik kan het stokje hier overdragen aan zeer getalenteerde opvolgers, die zich de afgelopen jaren politiek hebben bewezen. Ik zal Amstelveen zeker gaan missen, en ik kijk met plezier terug op mijn tijd in de Amstelveense politiek, de resultaten die we hebben kunnen boeken, en de leuke contacten met inwoners en ondernemers. Tegelijkertijd betekent Almere voor mij een nieuwe uitdaging. Ik kom er nu al regelmatig, zowel voor werk als privé. Het is een prachtige stad en ik kijk er naar uit om hier te wonen en te werken,' aldus Maaike Veeningen.

Trots

Fractievoorzitter D66 Almere Martine van Bemmel kijkt uit naar de samenwerking. Volgens haar is Maaike Veeningen een ervaren wethouder en politica met een stevig netwerk in de regio. 'Haar kwaliteiten en ervaring passen goed in het nieuwe college. Wij zijn ontzettend trots dat we haar als kandidaat-wethouder kunnen presenteren. Ze kent de regio goed en ziet veel kansen voor Almere. Kortom, ze is een aanwinst voor onze stad.'

Akkoord

In Almere hebben VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie een coalitie-akkoord bereikt. Het nieuwe college wordt 31 mei geïnstalleerd. Almere krijgt 7 wethouders.


Reacties