Gemeente Almere

Maaike Veeningen (D66) wordt wethouder in Almere

Amstelveen - Maaike Veeningen (D66), de afgelopen vier jaar wethouder in Amstelveen, is voorgedragen voor een wethouderschap in gemeente Almere. 

Het blijkt dat Veeningen daags na de gemeenteraadsverkiezingen is gebeld door Martine van Bemmel, fractievoorzitter D66 Almere, met de vraag of zij kandidaat wethouder wilde zijn. In een persbericht van D66 gaf Veeningen deze week nog aan zich voor te bereiden op een volgende stap in haar loopbaan.

Mooi moment

'Toen Martine mij benaderde was ik zeer verrast, maar het kwam op een mooi moment', stelt Veeningen. 'Ik kan het stokje hier overdragen aan zeer getalenteerde opvolgers, die zich de afgelopen jaren politiek hebben bewezen. Ik zal Amstelveen zeker gaan missen, en ik kijk met plezier terug op mijn tijd in de Amstelveense politiek, de resultaten die we hebben kunnen boeken, en de leuke contacten met inwoners en ondernemers. Tegelijkertijd betekent Almere voor mij een nieuwe uitdaging. Ik kom er nu al regelmatig, zowel voor werk als privé. Het is een prachtige stad en ik kijk er naar uit om hier te wonen en te werken,' aldus Maaike Veeningen.

Trots

Fractievoorzitter D66 Almere Martine van Bemmel kijkt uit naar de samenwerking. Volgens haar is Maaike Veeningen een ervaren wethouder en politica met een stevig netwerk in de regio. 'Haar kwaliteiten en ervaring passen goed in het nieuwe college. Wij zijn ontzettend trots dat we haar als kandidaat-wethouder kunnen presenteren. Ze kent de regio goed en ziet veel kansen voor Almere. Kortom, ze is een aanwinst voor onze stad.'

Akkoord

In Almere hebben VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie een coalitie-akkoord bereikt. Het nieuwe college wordt 31 mei geïnstalleerd. Almere krijgt 7 wethouders.


Meer nieuws

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.