Maak kennis met Willie Wong

Amstelveen - Het nieuwe bezorg- en afhaalrestaurant Willie Wong aan de Amsterdamseweg 412 bezorgt sinds deze zomer de lekkerste oer-Hollandse Chinees Indische gerechten in een nieuwe stijl bij Amstelveners aan huis. Willie Wong opende afgelopen zomer de eerste pilot store in Amstelveen, met als doel de op Nederland gerichte Chinees-Indische keuken nieuw leven in te blazen en de pakkende formule in meer steden uit te rollen.

Amstelveen heeft wat dat betreft de primeur en dat is niet toevallig. De eigenaar van het revolutionaire Willie Wong-concept (Felix) woont namelijk in Amstelveen. Volgens Felix is de traditionele Nederlands-Chinese keuken toe aan een revival. De voor Nederlanders zo ingeburgerde vraag ‘Even Chinees halen?’ is flink tanende en Chinese restaurants verdwijnen in den lande geregeld uit het straatbeeld door de toegenomen concurrentie van andere internationale keukens.

Duurzamer en verantwoorder
Felix heeft altijd heilig geloof gehouden in Chinees-Indisch eten, maar dan wel in een nieuwe stijl. Volgens de vriendelijke ondernemer hebben Chinese bezorg- en afhaalrestaurants zich door de jaren heen onvoldoende ontwikkeld en zijn ze noodgedwongen overgestapt op andere producten, zoals sushi. ‘De klassieke Chinees-Indische gerechten zijn eigenlijk altijd hetzelfde gebleven, terwijl de smaak en ook de eisen van de consument zijn veranderd’, zegt Felix. ‘Mensen willen duurzamer en verantwoord eten en daar spelen we met Willie Wong op in.’

Minder suiker & smaakversterkers
Verwacht bij Willie Wong dus geen plastic bak Babi Pangang ramvol rode saus die binnen 2 minuten gloeiend uit een gesloten keuken komt. Nee, Willie Wong biedt veel klassieke gerechten in een nieuw jasje: een meer verantwoord product zonder smaakversterkers is 1, een duurzaam en open productie en bezorgproces (duurzaam verpakkingen) is 2. Het zijn de voornaamste vernieuwingen in deze aanstekelijke Amstelveense pilot-store.

Felix sleutelde uitvoerig aan de voor Nederland overbekende gerechten en testte ze uitgebreid. Een precisieproces, want Felix wilde naast een meer verantwoorde versie van de gerechten, vooral ook zo veel mogelijk van de authenticiteit behouden. Via de pilot-store aan de Amsterdamseweg kan kennis gemaakt worden met de nieuwe formule en veel Amstelveners weten de weg naar de zaak al te vinden.

Verwachtingsmanagement
Felix legt uit dat hij veel tijd besteed om klanten uit te leggen dat Willie Wong de aloude klassieke gerechten in een nieuw jasje heeft gestoken: dat stukje verwachtingsmanagement is nodig, want mensen kunnen zomaar denken dat ze bij een standaard Chinees-Indisch restaurant bestellen. ‘Via de pilot-store laten we mensen kennis maken met de formule van Willie Wong. En ook gebruiken we de feedback om onze gerechten, service en bezorging nog beter te maken.’

Felix sluit af: ‘Samen thuis Chinees eten is niet alleen gezellig, het is ook heel erg lekker. Ik denk dat veel gezinnen en zeker kinderen echt gek zijn op Chinees eten zoals we dat in Nederland zo lang gewend zijn, maar dan wel in een heel nieuw jasje. Dat kan nu bij Willie Wong.’

Maak ook kennis met Willie Wong en probeer het een keertje uit!

Willie Wong | Amsterdamseweg 412 1181 BT Amstelveen | Bestellen via: Telefoon: 020 3638283 | Website: www.williewong.nl  


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.