Maatregelen Stadshart Amstelveen: extreme drukte voorkomen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen treft samen met Unibail Rodamco, exploitant van winkelcentrum Stadshart Amstelveen, dit weekend maatregelen om extreme drukte te voorkomen. Er worden onder andere extra beveiligers, hostesses, handhavers en politie ingezet.

Aanleiding is de enorme drukte in veel winkelgebieden in ons land afgelopen weekend, waardoor mensen onvoldoende afstand van elkaar hielden. Ook in het Amstelveense Stadshart was het druk.

De gemeente doet een dringende oproep aan inwoners om zoveel mogelijk op donderdag en vrijdag al inkopen te doen en drukte in het weekend te vermijden.

Extra toezicht

Met looproutes in het winkelcentrum, deurbeleid bij de winkels en de mondkapjesplicht kunnen bezoekers op normale dagen veilig en met voldoende afstand winkelen. Met drukte voor de feestdagen komen er teveel mensen tegelijk en wordt 1,5 m afstand houden lastiger.

Bezoekers aanspreken

Naast extra beveiligers van Unibail Rodamco zetten de gemeente en Unibail Rodamco dit weekend hostesses in het Stadshart in om er op toe te zien dat mensen voldoende afstand houden en een mondkapje dragen. Zij spreken bezoekers erop aan als zij zich niet aan de coronamaatregelen houden. Ook gemeentelijke handhavers en politie houden extra toezicht in Stadshart.

Oproep

De gemeente doet dus een dringende oproep aan inwoners om zoveel mogelijk op donderdag en vrijdag al inkopen te doen. Daarnaast geeft de gemeente nog een aantal tips om veilig en verstandig te winkelen:

  • Ga vroeg in de ochtend. Tussen 10 en 12 uur is het rustiger en zijn ook de rijen minder lang;
  • Kom alleen;
  • Vermijd drukke plekken;
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels en winkelcentrum (verplicht sinds 1 december).

 


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.